Єдина Україна

0629 – маріупольці відкрили кав’ярню у Львові

9582
коментарі відсутні

0629 – це код Маріуполя, а віднедавна ще й затишна кав’ярня у центрі Львова. Двоє із засновників закладу – друзі-маріупольці. Деякі страви тут також мають “маріупольське” коріння, як-от “Шаурма 23”.

У закладі багато дрібничок, що хлопцям нагадують рідний Маріуполь. Вони навіть угледіли між двома містами сходу та заходу спільні риси.  У компанії засновників є також переселенець з Черніговщини. У Львові молодих людей доля звела випадково, так само спонтанно у них з’явилося бажання заснувати спільний бізнес. На шаурму та камбучу «маріупольського виробництва» навідується багато переселенців. Прийшлися до смаку гастрономічні пропозиції й місцевим.

0629 гостинно запрошує відвідувачів!

 

Дивиться також як маріупольці відновили свою справу у Львові.

 

Як в умовах війни виживає бізнес Донеччини та Луганщини, хто погодився, та як відбувалась релокація бізнесу зі сходу? Про це Антикризовий медіа-центр говорив під час телемосту з експертами, представниками влади та підприємцями.

Найбільше релокованих підприємств – на Львівщині. Тут змогли об’єднати відразу декілька бізнеси з різних міст та завантажити роботою цілий кластер, чиє виробництво забезпечує фронт.

Релокація бізнесу зі сходу – непростий шлях. Це і логістика, і вибір локації, і пошут перевізника… Окремо стоїть питання ймовірної мобілізації при переїзді в інший регіон. Підприємці хочуть зберегти колективи, але треба розуміти потреби фронту. Завжди є законні підстави для бронювання своїх робітників. Військова адміністрація та місцева влада наче «няньки»: допомагають та супроводжують процес, на місцях розробляють програми залучення підприємців, допомагають знайти місця для розселення робітників, які погодились на релокацію. Це завжди командна робота. З одного боку, це справа власника відновити бізнес, а з іншого боку, усі розуміють, що це катаклізм та намагаються спільно вирішувати задачі та проблеми, які виникають на шляху перевезення та запуску бізнесу.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Дивiться також