АЕС спростовує дезинформацію

Як йдеться в офіційних повідомленнях прес-служб Запорізької АЕС та Нікопольської міської ради, 23 вересня 2018 року кількома інтернет-ресурсами після отримання офіційного повідомлення від Запорізької АЕС про відключення енергоблоку №2 було опубліковано викривлену і перекручену інформацію про цю подію. У повідомленні прес-служб акцентується увага на тому, що використання в ЗМІ словосполучень «сталася аварія», «екстрено відключити блок», «серйозний дефект», «викликана бригада інженерів», «усувають аварію» не відповідають дійсності. Також зазначається, що застосування подібних «смажених» словосполучень призвело до спотворення вихідної інформації і перетворило її в неправдиву і провокативну.

Прес-служба Запорізької АЕС підкреслює, що енергоблок №2 атомної станції 23 вересня 2018 року о 02 годині 59 хвилині згідно з поданою заявкою був за регламентом розвантажений та відключений від мережі для усунення дефекту на трубопроводі автономного контуру головного циркуляційного насоса №3. Запорізька АЕС працює в звичайному трудовому ритмі. В роботі знаходяться три енергоблока сумарною потужністю 2800 МВт. Тривають планові ремонти енергоблоків №1, №4. Йде 17 доба середнього ремонту енергоблока №1 та 198 доба середнього ремонту енергоблока №4. Енергоблок №2 знаходиться в поточному ремонті. Орієнтовний час включення в мережу – 28 вересня 2018 року.

За даними адміністрації Запорізької АЕС та виконкому Нікопольської міської ради, радіаційний стан в Енергодарі – на південному березі Каховського водосховища та в Нікополі – на північному березі Каховського водосховища, не відрізняється від природних значень.

Довідка:

Радіаційний фон в районі розміщення Запорізької атомної електростанції відповідає природним значенням і на 24 вересня становить 8 – 12 мкР/год. Надходження радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищує встановлених допустимих значень.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies