Будинки для дітей-сиріт

Комфортне житло,  домашня атмосфера та багато спілкування з однолітками. На Дніпропетровщині зводять сучасні будинки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Там виховуватимуться до 10 хлопчиків і дівчаток. Роботи нині киплять у Петриківці. Підрядники вже облаштували фундамент та звели стіни. Нині монтують перекриття. Про це повідомила прес-служба ДніпроОДА, посилаючись на голову облдержадміністрації Валентина Резніченка.

«Кожна дитина має право на родинний затишок та підтримку. Дніпропетровщина стала пілотним регіоном з впровадження нової системи підтримки дітей-сиріт. Замість інтернатів створюємо  умови проживання, максимально наближені до домашніх. Втілюємо проект і в Петриківці», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Будівництво малого групового будинку в Петриківці розпочали восени 2018-го. Там мешкатимуть діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Серед них – хлопчики та дівчатка з інвалідністю.

«У будинку буде 5 спалень, вітальня, сумісна з кухнею і обіднім залом, комора і пральня. Там проживатимуть до 10 дітей. З ними займатимуться фахівці із соціальної роботи, психологи та вихователі», – зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту Петриківської селищної ради Наталія Терехова.

Діти ходитимуть до місцевої школи, матимуть кишенькові гроші та відвідуватимуть факультативи за власним бажанням.

Нині підрядники вже облаштували фундамент майбутнього будинку та звели стіни. Монтують перекриття і проводять комунікації. Згодом встановлять вікна та двері, утеплять фасад і зведуть автономну котельню.

«У малому груповому будинку діти відчують родинне тепло, отримають знання, необхідні у дорослому житті, – сказав заступник голови Петриківської об’єднаної громади Ігор Шевченко. – Будинки для сиріт  – тільки один з багатьох проектів, які втілюються в нашій громаді. До розвитку підштовхнула децентралізація. Підтримку отримуємо і від Дніпропетровської ОДА. Дуже вдячні за це».

Загалом в Україні планують збудувати 14 малих групових будинків. На Дніпропетровщині – чотири. Вони – у Петриківському, Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах.

Проект сучасних домівок для дітей-сиріт розробили Благодійний Фонд Порошенка, Мінрегіонбуд та Дніпропетровська ОДА.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies