«Дитяче містечко» у Покровську відновлено за підтримки ПРООН

Вихованці дитбудинку приймали безпосередню участь в останніх приготуваннях до урочистого відкриття, що відбулося 17 жовтня.

Ще два дні тому всі були заклопотані, готуючись до прийому поважних гостей у головному корпусі, відремонтованому завдяки Програмі розвитку ООН коштом уряду Японії. Старші діти допомагали вихователям заносити меблі до оновлених кімнат, тоді як молодші старанно мили та облаштовували приміщення.

Будівля покровського центру для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що має назву «Дитяче містечко», було збудовано ще у 1944 році, тому воно потребувало капітального ремонту та утеплення. У квітні 2017 спеціалісти ПРООН за підтримки уряду Японії розпочали його відновлення, повідомляє сайт міжнародної організації.

Будівельники утеплили фасад будинку і замінили вікна та двері. Вони також повністю відремонтували перший поверх, установивши нову систему опалення та вентиляції. У будинку з’явилася система протипожежної безпеки та зручності для людей з інвалідністю.

Оновлений центр може вміщувати до 40 дітей. Мешканці Дитячого містечка вирощують картоплю й помідори, розводять фруктові дерева та курей. Це дозволяє їм харчуватися власно вирощеними продуктами, а також допомагати кільком родинам, які змушені були переїхати із прифронтових міст Донецька та Авдіївки і нині живуть у будівлі поряд із дитбудинком.

Дитяче містечко надає притулок та соціальні послуги найбільш вразливим групам людей постраждалих від конфлікту – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. У Покровську та навколишній місцевості такі установи нині перенаселені.

«Під час будь-якого збройного конфлікту діти нерідко зазнають тягаря страждань і проблем. Допомога найбільш уразливим групам, особливо дітям, – один з ключових пріоритетів для Організації Об’єднаних Націй в Україні. ООН тісно співпрацює з урядом і місцевими органами влади, аби допомогти відновити соціально-економічну інфраструктуру у постраждалих від конфлікту регіонах України», – зазначив Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер на церемонії відкриття закладу.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies