Майже півтора мільйона рецептів на «доступні ліки»

Processed by: Helicon Filter;

Все більше мешканців Дніпропетровщини отримують медикаменти безкоштовно або з невеличкою доплатою. Зі старту урядової програми «Доступні ліки» медики виписали вже майже 1,5 млн рецептів. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«Медпрепарати за програмою «Доступні ліки» отримують пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Лікарі вже виписали  більше півтора мільйона таких рецептів», – зазначили в департаменті.

Нині безкоштовно або з невеличкою доплатою можна отримати 199 препаратів. Для цього слід взяти рецепт у сімейного лікаря і звернутися з ним до однієї з аптек, що долучилися до програми.

Витрати на доступні ліки аптекам компенсує держава – двічі на місяць. Для цього на область із держбюджету виділено майже 58,5 мільйонів гривень.

«Наступного року скористатися програмою зможуть ще більше мешканців Дніпропетровщини. До неї включать також препарати від інших хвороб – виразки шлунку, депресії та анемії під час вагітності», – додали в департаменті.

Ознайомитися з переліком аптек, задіяних у програмі «Доступні ліки», можна на сайті або в будь-якій амбулаторії. Цілодобово працює й “гаряча лінія” 0 800 50 72 50.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies