Не «вибори», а гібридна війна

«Вибори», організовані росіянами в окупованих районах Донецької і Луганської областей, є елементом гібридної війни Кремля проти України, заявила президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкневичене в коментарі «Голосу Америки» в середу, 14 листопада.

«Це не вибори, це фейкові «вибори». Жодна країна НАТО, жодна країна Європейського Союзу не визнає ці «вибори». Не буде ніяких наслідків, вони порушують міжнародне право. Що б вони не говорили, це не вибори, а частина гібридної війни», – констатувала екс-міністр оборони Литви.

Вона додала, що Україна залишається об’єктом російської гібридної агресії, й РФ активно використовує пропаганду в боротьбі проти української державності.

«Це ті ж дії, які робилися КДБ за часів Радянського Союзу. Всі ці методи зараз працюють, тільки вже з урахуванням особливостей сучасного світу, з використанням Інтернету, соцмереж», – пояснила Юкневичене.

Голова ПА НАТО звернула увагу на спроби РФ переконати світ, що російських військ в ОРДЛО нібито немає, а війна є внутрішньоукраїнським конфліктом.

«Навіть той наратив, який використовує Кремль у західних ЗМІ про те, що конфлікт в Україні – це український конфлікт. Це не український конфлікт, це агресія Росії проти України. Там офіцери Російської Федерації керують цими так званими сепаратистами», – зазначила литовський політик.

«Не було б ніякого сепаратизму, якби не вторгнення Росії в цю країну», – підсумувала вона.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies