ПРООН забезпечить чистою питною водою школи Дружківки

Вісім загальноосвітніх шкіл міста Дружківка Донецької області отримають установки системи очищення води та накопичувальні ємності для питної води за Програмою ООН в Україні «Відновлення та розбудова миру». Про це розповіла спеціаліст з мобілізації громад ПРООН Наталія Красківська.

ПРООН працює в Україні з 2015 року і реалізовує програму «Відновлення та розбудова миру». Один з компонентів цієї програми спрямований на забезпечення громадської безпеки. В рамках впровадження даного компоненту був оголошений конкурс грантів для громадських організацій Донецької та Луганської областей, які б мали на меті покращити безпеку громадян на території, де вони мешкають.

Одним з них став проект «Питна вода», як вирішення питання безпеки дітей в школах і дитсадках, де вони проводять багато часу. «Дана проблема була порушена саме в Дружківці, під час засідання робочої групи з безпеки, – повідомила Наталія Красківська. – Зазначу, що такі робочі групи були створені при Форумах місцевого розвитку в кожній з десяти громад, в яких працює наша Програма. Зокрема, до них входять представники держструктур, які забезпечують безпеку – поліція, ДСНС тощо, тому групи вже показали свою дієвість. Під час засідання громадські організації піднімають різноманітні питання, щоб разом з державними органами та міжнародними організаціями знайти шляхи їх вирішення. Так, коли виникла проблема питної води в Дружківці, її подолання знайшло підтримку Програми ООН».

Невдовзі вісім шкіл – № 1, 3, 4, 6, 7, 8, 12 та гімназія – отримають установки системи очищення та накопичення питної води. Проект фінансує ПРООН за частковою участю місцевого бюджету. Загальна сума фінансування проекту – понад 201 тисяча гривень. З них 32,4 тисячі гривень виділяє бюджет Дружківки на облаштування місць, де будуть встановлені накопичувальні баки та фонтанчики питної води.

«Найближчим часом буде підписана угода з ПРООН, після чого розпочнеться закупівля обладнання з дотриманням усіх процедур. Я думаю, що за місяць обладнання буде встановлено в школах Дружківки», – запевнила Наталія Красківська.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies