Ще один гуртожиток для ВПО у Вільногірську

31 липня 2019 року у місті Вільногірськ (Дніпропетровська область) відкрито ще один соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб в рамках проекту «Створення житлових умов для ВПО в м. Вільногірськ».

За повідомленням прес-служби міської ради, в минулому це був дитячий садок, який протягом майже двадцяти років не використовувався за призначенням. Тепер будівля отримала друге життя  – в одному крилі розміщено гуртожиток, а друге крило займає Департамент соціального захисту.

За ініціативи Українського фонду соціальних інвестицій в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», за фінансової підтримки німецького банку KfW в будівлі гуртожитку створено житлові умови для  32  громадян України, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, облаштовано 16 кімнат гуртожитку із санвузлами та двома спільними кухнями площею 558 кв.м. Загальний обсяг фінансування проєкту – 7,5 млн грн.

На урочистості з нагоди відкриття соціального гуртожитку завітали представники міської влади, почесні гості, представники Українського  фонду соціальних інвестицій, працівники департаменту соціально-гуманітарної політики, а також майбутні мешканці соціального гуртожитку.

Станом на 29 липня 2019 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 395 099 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим. В Дніпропетровській області за офіційними даними знаходиться близько 80 тисяч переселенців.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies