20-го жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято. У місті на базі кухні-лабораторії Костянтинівського професійного будівельного ліцею за звання найкращих кулінарів змагалися три команди: з Краматорського вищого професійного училища, ДНЗ Костянтинівського вищого професійного училища та Костянтинівського професійного будівельного ліцею. Розпочалися змагання о 10-й годині. Учасники мали не тільки готувати тематичні страви, а ще й показати свої знання, проявити кмітливість:
«Першим етапом перегонів стала інтерактивна гра. Ми намагалися підготувати для учасників незвичайні, цікаві та сучасні завдання. Наприклад, по фотокартці страви, командам треба було назвати інгредієнти з яких вона складається – розповіла завідувачка відділу художньої самодіяльності Донецького палацу молоді «Юність» Світлана Алімушкіна. Також учасникам ставили питання пов’язані з їх професією, наприклад, скільки потрібно продуктів для певного рецепта тощо – продовжила Світлана.
Другий етап змагань передбачав приготування салату «Дари осені». У цьому процесі учасники могли використовувати лише сезонні овочі. Рецепти та інгредієнти були власним добутком кожної команди. На цій стадії журі оцінювали зовнішній вигляд страви, організацію робочого місця, дотримання санітарних норм й технологій приготування, а також презентацію. У суддівській колегії були шеф-кухарі міських закладів харчування та завідувачка виробництва супермаркету. За їх рішенням місця розподілили наступним чином:
1 місце – Костянтинівський професійний будівельний ліцей;
2 місце – ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище»;
3 місце – Краматорське вище професійне училище;
Команди отримали сувенірні художні вироби із надписом місця, яке посіла команда та дипломи.
Юлія Дерека
Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram. Долучайтесь!