Як дізнатися, чи готова ваша лікарня протидіяти коронавірусу

Український уряд запустив проєкт, завдяки якому кожен українець може дізнатися, наскільки готові протидіяти коронавірусу COVID-19 країна, область, в якій він проживає, і навіть лікарня, в яку його покладуть в разі інфікування.

Від 8 квітня уряд почав щоденно публікувати аналітичні панелі або так звані “дашборди” з усією інформацією щодо забезпечення українських лікарень, які працюють із коронавірусом. Ці дані можна знайти у спеціальному розділі на офіційному інформаційному порталі Кабінету міністрів України “Коронавірус в Україні”.

“Уряд в режимі реального часу контролює це питання та ухвалює оперативні рішення для максимального забезпечення лікарень. Інформація буде корисна громадськості, волонтерам та представникам місцевої влади”, – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, презентуючи ці дашборди.

Лікарням Донеччини бракує обладнання та засобів захисту

Якщо говорити про Донецьку область, то, згідно з вищезгаданих аналітичних панелей, станом на 14 квітня лікарні забезпечені обладнанням на 75,6%, засобами індивідуального захисту – на 54,47%, а персоналом – на 69,07%.

До дашбордів внесли дані 13 лікарень в області, які працюють з COVID-19. Зараз можна побачити, що лише краматорська міська лікарня № 3 на 100% забезпечена обладнанням та персоналом. Не мають потреби в обладнанні Великоновосілківська та Волноваська центральні районні лікарні, Багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування Бахмута та Костянтинівської міськради. Засобами індивідуального захисту найкраще забезпечена Маріупольська міська лікарня № 4, куди госпіталізують дітей з підозрою на коронавірус.

Наприклад, якщо у мешканця Краматорська, Слов’янська чи Дружківки підозрюють COVID-19, його госпіталізують до Інфекційної лікарні Костянтинівки. Дашборди показують, що ця установа забезпечена обладнанням на 43,33%, засобами захисту –  на 18,78%, а персоналом – на 76,67%.

Інфекційна лікарня у Мирнограді, куди також спрямовують хворих на коронавірус, забезпечена обладнанням на 33,33%, засобами захисту – на 47,99%, а персоналом – на 65%. Цікаво, що попри забезпеченість менше середнього у цій лікарні одужали вже три людини з COVID-19 – мешканки Бахмута та Білозерського, а також медпрацівниця самої лікарні.

В окремій вкладці дашбордів можна подивитися доступність ліжкофонду у Донецькій області, потреби лікарень, які працюють з COVID-19.

Так, у лікарнях нашого регіону загалом є 3369 ліжок, з них 1950 вільних. 562 доступно в інфекційних відділеннях та 79 у реанімаціях. Наразі чотири ліжка зайняті людьми з коронавірусом.

Олексій Ладика, “Донеччина. ЗмІнИ”


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies