20 мільйонів крон виділить Чехія на генератори для Харківщини та Дніпропетровщини

Щоб замістити ту електроенергію, якої сьогодні не вистачає через намагання рф знищити усю енергетичну інфраструктуру в Україні, Чехія вирішила надати фінансову допомогу.

Наразі йдеться про дві області – Харківську та Дніпропетровську.

Для закупки дизельних генераторів в ці регіони України Чехія виділить 20 мільйонів крон (817 тисяч євро).

Про це повідомив Прем‘єр-міністр Чехії Петр Фіала під час спільного брифінгу з очільником українського уряду Денисом Шмигалем у Києві.

За словами Фіала, Чехія також буде залучена до післявоєнної реконструкції Дніпропетровщини.

«Україні потрібно набагато більше. Я це бачив сьогодні, коли росія намагалася знищити енергетичну інфраструктуру України. Тому ми швидко відреагували на невідкладні потреби України для того, щоб замістити ту електроенергію, якої зараз бракує у звʼязку з руйнуванням інфраструктури. І пропонуємо Україні 20 млн крон на дизельні генератори для Харківської і Дніпропетровської областей», – сказав глава чеського уряду.

Він додав, що чеські фірми зацікавлені в тому, щоб долучитися до післявоєнної реконструкції і поновлення Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що для медичних закладів, які не мають можливості самостійно придбати альтернативні джерела живлення, міністерство охорони здоров’я додатково закупить 1126 потужних генераторів.

Читайте також: В Україні облаштують пункти обігріву, зокрема на деокупованих територіях Донеччини

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies