286 населеним пунктам Донеччини повернули світло у квітні

У Донецькій області тривають важкі бої, ворог продовжує обстрілювати регіон з артилерії, піддає ракетним та авіаударам. Російські окупанти руйнують мирні міста, у тому числі енергоінфраструктуру регіону.

Попри постійні обстріли триває відновлення електрообладнання, пошкодженого через бойові дії. Лише протягом квітня ДТЕК Донецькі електромережі відновив світло для 199 тисяч родин у 286 населених пунктах Донеччини.

Усього з початку повномасштабної війни енергетики відновили електропостачання для 7,4 млн родин.

Як зазначають у пресслужбі, наразі вже відновили електропостачання 199 028 осель.

«Попри усі ризики прифронтового регіону енергетики продовжують відновлення і протягом березня змогли повністю чи частково повернути світло жителям 286 населених пунктів. Це дало можливість відновити електропостачання 199 028 осель. У тому числі за останній тиждень енергетикам вдалося повернути світло жителям 37 населених пунктів Донеччини. 25,5 тисяч домівок знову мають доступ до електрики», — ідеться в повідомленні.

Аварійні бригади лагодять пошкоджені ворогом лінії та роблять усе можливе, аби повернути електропостачання у постраждалі населені пункти. Однак у деяких районах вони не мають доступу до місць проведення робіт через безпекову ситуацію. І обіцяють повернути світло всім жителям області, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних Сил України».

«Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі безперервно працюють вже 798 добу та відновлюють обладнання та лінії одразу ж, щойно це стає можливим. Щоденно над відновленням в області працює близько 70 бригад енергокомпанії», — додали в пресслужбі.

Дивіться також: Українці мало ознайомлені з планами комплексного відновлення у своїх громадах

Куди звертатись, якщо світла немає

У разі, якщо зникла електрика, потрібно повідомити про це у ДТЕК Донецькі електромережі, використовуючи офіційні канали інформації. Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі готові приймати ваші звернення та відповідати на всі запитання через дистанційні канали обслуговування:

  • сайт ДТЕК Донецькі електромережі;
  • сторінка компанії у Facebook;
  • кол-центр: +38 (093/096/099) 450 0 473 (може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків).

Читайте також: Планувати відновлення областей важко, але необхідно вже зараз: громадськість готова допомагати владі


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies