Заручник бойовиків Стас Васін не здається і сподівається на обмін полонених

3120
коментарі відсутні

Заручник бойовиків Стас Васін не здається і сподівається на обмін полонених

Журналіст з Донецька Станіслав Асєєв, який писав з окупованого міста під псевдонімом Стас Васін і був узятий в полон 2 червня, зміг передати лист. Про це повідомив екс-депутат Єгор Фірсов.

«Вдалося дізнатися новини про полоненого журналіста Стаса Асєєв (Васін). Через адвоката він передав своїй матері записку », – написав у Фейсбуці Єгор Фірсов

Він навів невелику цитату з листа, по якій можна навіть дізнатися стиль журналіста: «Все нормально – психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут – окремий вид діяльності».

Стас пише, що знав про те, наскільки ризиковано було продовжувати працювати в окупованому Донецьку. «Так чи інакше, я завжди знав, що одного разу наручники можуть замкнутися, тому почасти був до цього готовий. Я шкодую лише про те, що змушую вас через все це проходити…», – зізнається журналіст.

За словами Єгора Фірсова, інша частина листа дуже особиста, а також стосується передач. «Ще можу сказати, що Стас почав писати книгу. Багато читає і попросив маму передати ще більше книг (в тому числі, і роботи полоненого вченого-релігознавця Козловського), – повідомив він. – Ще Стас просить подякувати всім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі його надії пов’язані тільки з обміном полоненими. Ні на правосуддя, ні на звільнення шансів, як він вважає, немає».

Як повідомляв Антикризовий медіа-центр, Станіслава Асєєва бойовики звинуватили в «державній зраді» і тільки у вересні підтвердили наявність його імені в списках на обмін.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика