6500 грн за працевлаштування переселенців – пом’якшено умови

5063
коментарі відсутні

6500 грн за працевлаштування переселенців – пом’якшено умови

Кабінет Міністрів України вніс зміни у програму компенсації витрат на виплату зарплати переселенців. Тепер роботодавці зможуть отримати компенсацію й у випадку, коли вимушені переселенці оформлять свій статус після працевлаштування.


Через напад росії на Україну мільйони людей вимушено залишили свої домівки та переїхали до безпечніших регіонів. Багато хто із цих людей шукає роботу на новому місці. Для того, щоб стимулювати роботодавців, які працевлаштовують саме переселенців, уряд розробив програму підтримки.

Щоб компенсувати витрати на зарплату переселенців, які були прийняті на роботу під час воєнного стану, роботодавці отримають по 6500 грн за кожного працевлаштованого. Дана програма діє починаючи з 23 березня 2022 року.

Нещодавно Кабмін постановою № 415 вніс зміни, згідно яких переселенці зможуть оформити статус внутрішньо переміщених осіб після того, як будуть працевлаштовані у безпечному регіоні. У такому випадку роботодавці все одно зможуть отримати компенсацію витрат на зарплату у розмірі 6500 грн щомісячно на кожну працевлаштовану особу.

Виплата компенсації відбувається через Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

«Компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом», – повідомляють у Донецькій обласній службі зайнятості.

Також Служба зайнятості надає покрокову інструкцію щодо отримання компенсації з переліком документів. Ключовими є такі пункти:

  • роботодавець має перебувати на обліку в контролюючих органах, як платник ЄСВ;
  • розмір заробітної плати найманого працівника за місяць повинен бути не нижче мінімальної заробітної плати;
  • роботодавець повинен подати податкову звітність за IV квартал 2021 року або фінансову звітність за 2021 рік;
  • внутрішньо переміщена особа може бути працевлаштована один раз.

Виплати у розмірі 6500 гривень надаються щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку сплачується ЄСВ.

Програма компенсації діє на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Тривалість надання компенсації – впродовж двох місяців з дня працевлаштування особи.

Заява на отримання компенсації подається до Центру Зайнятості за місцезнаходженням роботодавця. Документи, надані для отримання компенсації, мають бути достовірними, оскільки роботодавець та працевлаштована особа несуть відповідальність за цільове використання отриманих коштів.

 

6500 грн за працевлаштування переселенців – пом’якшено умови - Фото №1

Світлана Денисенко, «ЗмІнИ. Схід»


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!


0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Новини

Відео

Аналітика