У 2018 році планують понад 160 тренінгів та семінарів

В новому році на Дніпропетровщині для громад проведуть понад 160 тренінгів та семінарів. Передбачається, що до них приєднаються близько 5 тисяч представників територіальних об’єднань. Про це стало відомо у Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування під час презентації плану роботи на 2018-й. На зустріч зібралися голови всіх об’єднаних громад області.

«2017-й був непростим, але продуктивним. Крок за кроком ми працювали над тим, щоб Дніпропетровщина перетворилась у комфортний та сучасний регіон. В області реконструювали десятки доріг, дитячих садків, шкіл, лікарень. Більшість цих проектів втілили саме в громадах. Переконаний, у 2018-му нових досягнень буде ще більше», – зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Аби допомогти  громадам успішно втілювати реформу децентралізації, для них продовжать проводити семінари та тренінги. У 2018-му запланували понад 160 навчальних заходів.

«Найбільше заходів – понад 70 –  плануємо присвятити  проектній діяльності та стратегічному розвитку об’єднаних громад. Хочемо навчити не лише витрачати кошти, а й заробляти їх. Розповімо, як підготувати та виконати проект інфраструктурної субвенції або залучити гранти, – сказала директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. –  Ми проведемо 13 дводенних семінарів, 12 навчальних виїздів в інші регіони для вивчення досвіду наших колег. Запланували організувати на Дніпропетровщині й національний конгрес старост».

Чекають на нові тренінги і в Покровській громаді. Минулоріч її  представники не пропустили жодної навчальної зустрічі у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

«Це були дуже корисні семінари. Після них ми дійсно моделювали розвиток освітньої та медичної галузі нашої громади, правильно формували бюджет. Це допомагало в роботі.  Протягом 2017 року нам вдалося відремонтувати багато шкіл, садочків – загалом, понад 20 об’єктів, – поділилася голова Покровської громади Світлана Спажева. – Цього року цікаво відвідати тренінги щодо роботи комунальних підприємств,  бюджетування, грантів. Вони допоможуть подбати про місцевий економічний розвиток».

На Дніпропетровщині вже 57 об’єднаних громад.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies