Авдіївку закрили на в’їзд та відключають мобільний зв’язок. Евакуація все ще можлива

Відсьогодні, 27 березня, місто Авдіївка Донецької області стає закритим для відвідування волонтерів та журналістів.

Місто знаходиться у «червоній» зоні.

Авдіївка щодня зазнає потужного обстрілу російської артилерії та реактивних систем, а траса на виїзд навіть отримала назву «дорога смерті».

Останніми тижнями російські наземні атаки в цьому районі посилилися.

«Більше обстрілів, більше масованих обстрілів, більше ракетних обстрілів міста. Кількість штурмових дій навколо міста також збільшується в рази. Більше обстрілів позицій, більше ракетних обстрілів, більше повітряних і ракетних ударів, і те, і інше. в місті і на позиціях», – розповів голова військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш.

Від сьогодні потрапити у місто буде неможливо.

«Панове журналісти, волонтери, фіксери, зверніть увагу! Відвідування міста заборонено заради вашої ж безпеки», – сказав Барабаш.

Читайте також: На Донеччині визначено три зони для журналістів

Із Авдіївки також буде евакуйовано працівників комунальних служб.

«Шкода це визнавати, та Авдіївка все більше стає схожою на місцевість з постапокаліптичних фільмів або… на геть зруйновану рашистами Мар’їнку… Тому прийнято непросте рішення щодо евакуації з Авдіївки решти наших героїв – комунальників, які хоч якось намагались підтримувати чистоту і життєдіяльність міста», – зазначив Барабаш.

Керівник військової адміністрації наполегливо порадив місцевим мешканцям їхати з Авдіївки.

«Зараз не прошу, наполегливо рекомендую їхати з Авдіївки, адже російські ракети і снаряди не шкодують нікого і нічого, яких би поглядів ви не дотримувались!», – наголосив він.

Тим більш, що у місті буде вимкнено мобільний зв’язок.

«Будемо вимикати мобільний зв’язок у місті, тому що, на жаль, як показує практика, це є мінусом для всього міста, бо знаходяться не дуже українці, які здають, розказують… Не буде змоги заряджати телефон, бо пару днів – і нікому буде обслуговувати генератори, запускати мобільну вишку», – заявив він.

Попри складну ситуацію та щоденні обстріли, евакуація поки що можлива.

Гаряча лінія евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066 56 19 102.

Або звертайтеся до Авдіівського УСЗН за номером: 0956004026.

Нагадаємо, що з 13 лютого українські військові закрили доступ до Бахмута Донецької області для всіх цивільних осіб, включаючи волонтерів. Мета заборони – забезпечити безпеку цивільних від диверсійних груп противника, які періодично проникають до міста.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies