Через рух – спокій в душі: переселенкам у Полтаві влаштували безплатні фітнес-тренування

Підтримувати тіло у відмінній формі, щоб зберегти внутрішню гармонію – такого правила дотримуються жінки, які через війну вимушені були покинути свої домівки та переїхати до іншого міста. Тут, у Полтаві, вони із задоволенням відвідують тренування з танцювальної аеробіки.

Таку можливість їм надала полтавська громадська організація «Інша жінка», яка під час великої війни сконцентрувалася на підтримці жінок-переселенок. Їм пропонують різноманітні заходи – від вивчення української мови до фізичних активностей.

Днями в рамках волонтерського проєкту «Допоможи нам тобі допомогти!» були розпочаті фітнес-тренування у комфортному залі Brosko Studio. За підтримки партнера проєкту Аліни Шулик для жінок з-поміж внутрішньо переміщених осіб проведуть п’ять безплатних тренувань. Найактивніших відвідувачок чекають подарунки – сертифікати на подальше тренування у Brosko Studio.

Частину занять проводять тренерки з Brosko Studio, а частину тренувань взяла на себе переселенка з Чугуєва Ірина Кузнєцова, керівник клубу танцювальної аеробіки «Body dance». «Танцювальні рухи відволікають від сумних думок та заспокоюють нервову систему. Для жінок-переселенок, які стривожені своїм нинішнім положенням, така активність є чимось на кшталт лікування», – впевнена Ірина.

Під керівництвом Ірини Кузнєцової та під запальні латиноамериканські мелодії жінки «відірвалися» на повну – відволіклися від буденних справ, від свого невизначеного положення, від думок про майбутнє. Тільки музика, ритми та рухи, що живлять м’язи та очищують думки.

Переглянути цей допис в Instagram

Окрім очевидної користі від фізичних вправ, жінки-переселенки відмічають не менш важливу складову – можливість спілкуватись одна з одною. Адже на новому місці, куди їх закинула війна, вони відчувають самотність і нестачу звичного оточення. Поруч з ними немає нікого, окрім сім’ї. Подруги далеко, а так хочеться поговорити з кимось, як раніше.

Тож залюбки відвідують різноманітні заходи, що їм пропонує організація «Інша жінка». Коли дізналися про фітнес-тренування, то із задоволенням прийшли на заняття та поділилися своїми думками щодо цього.

Юля зі Слов’янська: «Вдома я вела активний спосіб життя, тож і тут, у Полтаві, шукала для себе щось подібне. Коли дізналася про ці заняття, та ще й поблизу того місця, де ми живемо, то сприйняла це як подарунок долі. Відвідаю ці п’ять безплатних занять, а далі подивлюся, чи підходять вони мені. Дякую організації «Інша жінка» за таку можливість».

Наталія з Краматорська: «Мене сюди привело бажання жити повноцінним життям навіть в умовах вимушеного переселення. Не забувати, що я жінка, яка має бути привабливою та бажаною. У мене двоє дітей, семи та одного року. Як мама, я маю бути в тонусі. Ці заняття – саме те, що мені потрібно».

Анна з Сєвєродонецька: «Майже пів року я знаходжуся тут у Полтаві. Ще до війни вдома  займалася спортом, підтримувала свою форму в належному стані. Тут, на новому місці, мені дуже не вистачало цієї активності – просто не знала, куди можна піти. Добре, що влаштували такі тренування. Тим більш, поки що безплатні. Думаю, що потім продовжу заняття. Бо в нинішній ситуації треба за допомогою фізичної активності відганяти від себе сумні думки».

Після першого оголошення на тренування записалося настільки багато жінок, що довелося формувати чотири групи по 18 учасниць. Заняття проводитимуть щотижня, по п’ятницях.

«Це ідея моєї колежанки по організації Анни Дем’яненко. Саме вона придумала проєкт із такою цікавою назвою «Допоможи нам тобі допомогти!» з девізом «У здоровому тілі здоровий дух». Ми вирішили, що в такі складні часи не можна ставити життя на паузу. Навпаки, треба підтримувати фізичну форму, реалізовувати різні культурні проєкти, вивчати українську мову, історію та тим самим всіляко підтримувати жінок-переселенок», – наголосила Анна Бакша, представниця ГО «Інша жінка».

Дізнатись анонси майбутніх заходів ГО «Інша жінка» можна  тут.

Світлана Денисенко, «ЗмІнИ. Схід»


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (2)

  • Есть ли возможность записаться в группу аэробики?Как это сделать,расписание занятий,адрес где узнать?

  • О так!!! На заняттях було суперечки. Фокусуєшся на ритмі, рухах та тому, що б попасти у ритм. Дякую ГО Інша жінка,дівчаткам-орнанізаторкам, тренеру Ірині та студії Brosko!

Цей сайт використовує cookies