Чим живе іллінівський центр молоді

Інтерв’ю з виконувачем обов’язків директора центру молодіжної культури села Іллінівка Дмитром Дегтярьовим та завідувачем сектору культури, молоді, спорту та туризму Іллінівської ОТГ Володимиром Землянком

З чого починається навчальний рік у молодіжному центрі?

ДД: Ми починаємо свою роботу з набору нових діточок від 3-х років і старше на гурток хореографії. Не тільки з Іллінівки, а й з міста також нам телефонують батьки, які збираються до нас возити своїх дітей.

Чи передбачається оплата за зайняття? За яким графіком можна відвідувати центр?

ДД: Всі гуртки безкоштовні. На даний момент графік формуємо. Будемо підлаштовуватися під тих, хто буде приїжджати, щоб графік автобусів збігався з заняттями. На даний момент ми точно будемо проводити заняття до 17-ї години.

Де можна відслідковувати актуальну інформацію про те, що відбувається в центрі?

ДД: На даний момент ми є в Фейсбуці, дуже легко знайти ЦМК Іллінівка, там є інформація про те, що відбувається у нас в молодіжному центрі.

Які плани на майбутнє?

ВЗ: Центр було створено на базі будинку культури. Ми брали участь у проекті «гідна країна для гідних людей» і створили там центр. Вже у березні, здається, ми його перейменували. Тобто ми зробили центр молодіжної культури, бо визначилися, що в нас більш молоде населення. Але ми не забираємо функції будинку культури, у нас там будуть також бабусі співати й вишивати. Але пріоритетним напрямком ми обрали молодіжну культуру. Там не тільки діти зможуть займатись. У нас в планах зробити фітнес гурток, клуб сімейного подружжя – ми будемо влаштовувати щось на зразок family day. Є в планах зробити вечірні кінопокази просто неба тощо. У нас багато дітей, які хотіли б займатись творчістю, реалізуватись. Адже Іллінівка, не дивлячись, що близько знаходиться до міста, все одно це сільська місцевість і вона більш сімейна. Діти згуртовані, тож якщо хтось іде один танцювати, то йдуть усі, якщо на театральний, то йдуть усі. І наше завдання їх орієнтувати в жанрі.

Чи не заважають заняття в центрі навчанню в школі?

ВЗ: Школа в нас опорна, а центр знаходиться поруч. Тож діти можуть із навчання прямувати до молодіжного угрупування. Там школярі також можуть зробити уроки, є місце де поїсти. Хочемо розробити спільний план із відділом освіти, щоб була підготовка до ЗНО. При опитуванні чого б учні хотіли, то великий процент за приміщення, де вони всі гуртом могли б готуватись до іспитів.

Які заходи готуєте зараз?

ДД: На даний момент ми готуємося провести День села. Всі зусилля зараз будуть спрямовані саме на це. Будемо запрошувати й костянтинівців на свято. Ідеї вже є, тому буде на що подивитись.

ВЗ: Захід плануємо на початок жовтня. Хочемо зробити нестандартний підхід, охопити все населення,  показати, що День села може бути не гірше ніж День міста.

Юлія Дерека


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies