Центр STEM-освіти у Краматорську: освітяни Донеччини мають змогу бути в тренді з опанування інноваційних технологій

Донеччина – одна з перших областей України, де для педагогів створили майданчик для інноваційного розвитку – Центр STEM-освіти у Краматорську. Він діє на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти не дуже давно, але вже дає плоди. За якими напрямками він працює і чим зможе вразити сучасних школярів педагог після підвищення кваліфікації у таких сучасних лабораторіях?

«Побачив перепону і йде назад»

Навчити робота долати перешкоди, співати чи танцювати або ж побачити енергію власного біополя… Це більше не супертехнології майбутнього, а цілком доступні реалії для сучасних дітей.

Вивчення хімії, фізики, біології та інших природничо-математичних уроків у школі може бути легким і навіть захоплюючим. Цьому зокрема сприятиме центр СТЕМ-освіти. Представлений він у Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти трьома напрямками.

«STEAM-центр – це осередок з наукової, методичної допомоги вчителям. Представлений він у трьох локаціях: робототехніка та моделювання; природнича лабораторія; центр цифрової освіти», – каже проректор Донецького облІППО, обласний координатор зі STEM напрямку в області Віктор Шабанов

STEAM-освіта включає в себе природничі та точні науки, але лише ними не обмежується. Інноваційні проєкти можуть включати будь-які предмети, зокрема з образотворчого мистецтва чи співів наприклад.

«У своєму базовому варіанті були тільки наука, технології, економіка, математика – STEM.  А потім додали АRТ – мистецтво, оскільки, щоб зробити щось цікаве, потрібно обрати правильні кольори чи навчити робота рухатися під музику», – говорить завідувачка кафедри природничо-математичних дисциплін ДоноблІППО Лариса Останкова.

Читайте також: STEM-освіта: що собою представляє та як втілюється в краматорських школах

Центр STEM-освіти у Краматорську– мотиватор для вчителів

Аби зацікавити педагогів активно опановувати сучасні пристрої, вчитися новому і розробляти власні ініціативи, в центрі організовують конкурси проєктів і залучають до них соціальних партнерів.

«Ми спільно проводимо як освітні, так і стимулюючі заходи для того, щоб мотивувати вчителів розвиватися, розробляти інноваційні проєкти та ділитися своїми досягненнями й винаходами зі своїми школярами та з колегами-педагогами», – каже співзасновник 3Д ферми, голова ГО «Центр розвитку майбутнього» Сергій Гаков.

Центр STEM-освіти у Краматорську відкрили у партнерстві з міжнародними організаціями.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies