Центральний сквер у Сєвєродонецьку – разом з реконструкцією змінюється концепція

Раніше центральний сквер у Сєвєродонецьку на Луганщині носив ім’я радянського письменника Горького. Нині він названий на честь Сергія Губанова – загиблого комбата, Героя України і наразі вже завершується його реконструкція.

Тож не тільки перейменування змінить функціонал зони відпочинку. Тут з’явиться простір, де шануватимуть пам’ять воїнів російсько-української війни.

Будівельні роботи розпочалися влітку і вже добігають кінця. Основний етап реконструкції, як і планувалося, закінчиться до Нового року. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Центральний сквер у Сєвєродонецьку був одним із найулюбленіших і популярніших міст відпочинку. Але з часом прийшов у занепад і набув недоброї слави серед містян.

Як зміниться сквер у Сєвєродонецьку

Рішення про оновлення скверу було прийняте цього року. Одночасно з реконструкцією самого скверу запланувати побудувати поруч із ним Алею Пам’яті воїнів АТО/ООС, які загинули від рук проросійських бойовиків, починаючи з 2014 року.

Алея Пам’яті – це меморіальний комплекс, покликаний згадати всіх загиблих воїнів Луганщини. Фото героїв розмістять на спеціальних стелах з підсвіткою, яка нібито «оживлятиме» зображення. Це буде перший подібний об’єкт у Луганській області. Його будують за кошти меценатів.

Щодо реконструкції самого скверу, кошти на нього виділили з місцевого бюджету. Платникам податків Сєвєродонецька він обійдеться у 15 млн грн.

За проєктом, територію скверу повністю переплановують. Замість старого асфальту доріжки вимощують плиткою. Встановили нове освітлення, лави, альтанки.

Усі старі сухостійні дерева та самосій прибрали. За інформацією директора комунального підприємства «Зелене місто» Ігоря Глущенка, було видалено 53 аварійних дерева, більшість з яких – старі тополі. Замість них висадили нові рослини. Допоки погодні умови дозволяють, масштабне озеленення скверу триває.

Родзинкою скверу будуть облаштовані майданчики для проведення відкритих дискусій просто неба, а також невеличка сцена. Не забули й про пам’ятник Горькому – його залишать і реставрують. Сквер також відповідатиме умовам безбар’єрності.

Читайте також: Як у Дружківці привертають увагу до громадських просторів

Світлана Денисенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (1)

  • Зазначений сквер офіційно не був сквером Горького. Це була "народна" назва. Тож його не перейменовували, а дали ім'я.

Цей сайт використовує cookies