Данські дні у Дніпрі

Від 3 до 6 жовтня в місті Дніпро проходитиме один з найбільших культурних проектів року від Данської амбасади в Україні  – Дні Данії 2018. Про це йдеться на офіційній сторінці Міістерства закордонних справ Данії.

Зокрема, у повідомленні зазначено:

«Данія є давнім партнером України й активно прагне розвивати відносини з усіма частинами українського суспільства. Протягом багатьох років Данія розробила розумні рішення для життя в сучасних містах. Данські муніципалітети та громадяни пишаються культурою взаємодовіри та дбайливим ставленням як одне до одного, так і до довкілля. Завдяки цьому данці є одними з найщасливіших людей у світі.

Україна є сильною та гордою нацією, яка обрала шлях реформ і прямо зараз переживає фундаментальні зміни. Зміни відбуваються у всіх містах України, і сьогоднiшні рішення окреслять життя українців завтра. Данські та українські громадяни стикаються з подібними проблемами сучасного міського життя, і ми готові поділитися нашим досвідом, розумними рішеннями в архітектурі і плануванні міського простору і культурою.

Данські Дні у Дніпрі – це можливість для всіх дніпрян краще зрозуміти данський спосіб життя та й надалі поглиблювати діалог між нашими двома країнами».

Програма Днів Данії у Дніпрі включає в себе цілу низку елементів: джазові концерти, екскурс в світ данської кухні, тренування й сама гра в бадмінтон, лекції та обговорення архітектури, дитячої літератури, демократії та велосипедної культури.

Отже, серед подій Данських Днів у Дніпрі:

  • Данська ніч в Музеї українського живопису: Майстер-клас з данської кухні, конкурс на кращій smørrebrød та смаколики від шефа Дениса (кухаря київського ресторану SMØRREBRØD) данські фільми, данське пиво та данський джазю
  • Джазовий концерт та майстер-клас з джазу  в Дніпропетровській академії музики імені М.Глінки
  • Посольство Данії також запрошує жителів Дніпра на Культурну Ніч Данії в МУЖ, у програмі якої – данська кухня,.
  • Харальд Йепсен – провідний експерт у питаннях виборів і процесів демократизації, керівник кількох місій ОБСЄ спостереження за виборами в Європі проведе лекцію на тему «Демократія та дискусія» в Дніпровській Центральній міській бібліотеці
  • Письменник Гленн Рінґтвед у Дніпровській Центральній міській бібліотеці  презентуватиме свою книгу «Плач, серце» в українському перекладі.

Крім того, заплановано тренерський семінар по бадмінтомну з данським фахівцем Майклом Рідом та презентацію та дискусію за круглим столом про архітектуру з данським архітектором Руне Вейле з архітектурної компанії URBAN POWER.

Проект Дні Данії 2018 організований Посольством Королівства Данія в Україні.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies