Депутати Краматорської міськради готови до громадської атестації, але з зауваженнями

У восьми областях України стартував проект «Атестація місцевих рад», ініційований Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України». Партнер проекту в Краматорську – ГО «Точка доступу».

Організатори проекту підкреслюють, що громадська атестація – це інструмент комплексної персональної оцінки діяльності депутатів. Як зазначено, за результатами атестації кожен депутат Краматорської міської ради отримає персональні бали і рекомендації для підвищення власних показників відкритості, прозорості, доброчесності та підзвітності.

Оцінка здійснюється за успішно апробованої методології, яка охоплює весь комплекс реалізації статусу місцевого депутата і заснована на законах України. Персональна оцінка кожного депутата буде представлена ​​в простому форматі: від «1» до «5» балів, де «5» балів – максимальна оцінка.

Критерії оцінювання роботи депутатів розміщено на сайті громадської організації «Точка доступу».

Відповідно до опублікованого переліку, діяльність депутата буде оцінюватися за кількома критеріями. Серед них – відвідуваність засідань, активність в плані виступів та подання запитів, ведення прийому виборців, розміщення інформації про депутатську роботу на офіційному сайті і в соцмережах.

Варто відзначити, що краматорські депутати відносяться до такої уваги до їх діяльності позитивно, але висловлюють деякі зауваження.

Валерій Власенко, депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»:

« Громадська атестація – це добре і корисно, але головну оцінку моїй роботі повинен поставити тільки виборець. Буває таке, що я не завжди встигаю провести прийом за графіком, але багато людей знають мій особистий телефон і можуть звернутися до мене з проблемами. Крім того, я спілкуюся з краматорчанами не тільки на окрузі, але й на роботі і в офісі партії. Мені за свою роботу не соромно. Я згоден з тим, що треба оприлюднити активність депутатів, адже багато хто просто відсиджується на сесіях роками, незважаючи на те що на їх округах є проблемні питання, які треба озвучувати і доносити до виконавчої влади. На жаль, в Краматорської міськраді депутатів з активною життєвою позицією можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тому будь-який моніторинг депутатської діяльності я підтримую».

Ірина Ольхова, депутат від партії «Опозиційний блок»:

«Громадськість може спостерігати і діагностувати роботу депутатського корпусу, але не втручатися і не радити, коли і скільки треба виступати депутату. Нагадаю, що депутати міськради не отримують зарплату, це їх суспільне навантаження на додаток до основної трудової діяльності. При цьому вони роблять багато і приділяють депутатству достатню кількість свого часу. Тому рахувати відсоток відвідуваності пленарних засідань некоректно. У депутатів можуть бути вагомі причини відсутності – хвороба, відрядження, невідкладні справи на роботі і таке інше – перш ніж вішати ярлик прогульника, треба розібратися по кожному персонально. І найголовніше – якими б не були результати громадського моніторингу, оцінку роботі депутата дають вибори».

Як бачимо, депутати не проти громадської атестації, принаймні, це їх буде дисциплінувати. А жителі Краматорська, в свою чергу, оцінять роботу обранців не тільки емоціями, а й строгими критеріями.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies