Фотографка з Маріуполя презентувала фотовиставку «МА-ТИ» у Черкасах

До Дня матері, який відзначають у другу неділю травня, фотографка з Маріуполя Світлана Корабльова презентувала власну виставку світлин «МА-ТИ» в Черкасах. У Галереї народного мистецтва України портрети 12 матерів загиблих у російсько-українській війні героїв. Крім цього, фрагменти історії кожної жінки можна переглянути відсканувавши QR-код.

Віра Мукан, матір загиблого Героя, лейтенанта Володимира Мукана. Її син поліг у бою 29 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання у Бахмуті. Він був керівником групи контрнаступу. Віра Мукан – одна з учасниць фотопроєкту.

«Рік пройшов дуже важко, не приховаю. Це найстрашніша сторінка в життєвому календарі всієї нашої родини. Надто важко, тримаюся з усіх сил, як тільки можу. В думках я себе заспокоюю тим, що все-таки перемога буде незабаром, що мій син недарма загинув, тому що він наближав цю перемогу. Ще мене тримають його два синочки: Андрійко і Ярославчик, як продовження мого сина», – розповідає Віра Мукан.

Проєкт «МА-ТИ» втілила фотографка з Маріуполя Світлана Корабльова за підтримки Черкаської міської ради. Крім портретів матерів полеглих захисників, за QR-кодом під світлинами можна подивитися уривок історії жінок. Світлана зізнається, що береться за складні теми, тому й погодилася на такий проєкт. Зйомки проходили вдома у матерів.

«Моя мета в цьому проєкті була показати, що ці жінки потребують спілкування та уваги. Їм треба, щоб з ними хтось стояв поруч і тримав їх за руку, щоб вони не відчували себе самотніми. Вони відкриті: підійдіть, запитайте – і вони вам усе розкажуть.. І не треба уникати матерів і думати, якщо вони в горі, то з ними не можна знайти спільну мову. З ними треба знаходити спільну мову», – додала фотографка Світлана Корабльова.

Фотовиставка «МА-ТИ» у Черкасах триватиме з 8 по 24 травня. Побачити її можна у Галереї народного мистецтва України.

Ірина Мартинова


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies