Дитсадки у Краматорську перевантажені, але місць всім не вистачає

Всього лише 53 відсотки краматорських дітей від 2 до 6 років відвідують дитячі садки, при цьому наповнюваність дошкільних установ в середньому становить 130 відсотків від нормативу.

За інформацією начальника управління освіти Марини Мозолевий, дошкільну освіту у Краматорську забезпечують 34 дошкільні навчальні заклади управління освіти та навчально-виховний комплекс на базі ЗОШ № 32 в селищі Шабельківка. В дошкільних закладах виховуються 5704 дитини раннього та дошкільного віку, що дозволяє забезпечити 53% охоплення дітей від 2 до 6 років, які проживають у місті.

«На даний час наявне перевантаження дошкільних навчальних закладів на 30 відсотків. Найбільші показники переповненості груп – в дитсадках Старого міста, Ясногірка, Красноторка, а також ДНЗ № 68, 51, 34, 88, 47, – повідомила очильниця міської освіти. – Разом с тим залишається черга на влаштування дітей в дитсадки, особливо у старій частині міста. Станом на сьогоднішній день кількість заявок на влаштування дітей в дитячі садки становить 349 осіб».

Черга на влаштування дітей розподіляється таким чином: до дошкільних закладів старої частини міста № 91(87 дітей), № 11 (21 дитина), № 9 (36 дітей), 37 (25 дітей), № 15 селища Ясногірка (93 дитина), селища Шабельківка (40 дітей), № 34 центральної частини міста (27 дітей), № 47 для дітей з порушеннями зору (20 дітей).

Існує також проблема влаштувати в дитсадок дитину з особливими потребами. Так, наприклад, в дошкільному закладі № 84 з восьми дитсадівських груп із загальною чисельністю в 128 вихованця функціонують 4 групи спеціального призначення, в яких навчаються 52 дитини. Вони переповнені: замість належних за нормативами 8 дітей одну з таких груп відвідують 13 дітей, а в іншій – 14 малюків.

Тим часом відвідування спеціальних груп і корекційна програма допомагає дітям адаптуватися до життя в звичайному суспільстві. З вихованцями займається дефектолог, вихователі також навчені працювати з особливими дітьми.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies