«Дія. Освіта» допоможе розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії

Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проект Дія.Освіта.

Це національна платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати професію з нуля та ознайомитися з актуальними вакансіями.

«У застосунку можна не лише здобути корисні цифрові навички, а й повністю опанувати нову професію безоплатно», – повідомляють у Мінцифрі.

Дія.Освіта — це ще один етап розширення проєкту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності.

«Через повномасштабну війну мільйони людей втратили роботу чи бізнес і змушені починати життя спочатку. Саме тому проєкт Дія.Цифрова освіта масштабується у платформу Дія.Освіта», – кажуть у відомстві.

Віце-прем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що головний виклик для країни сьогодні — розвиток людського капіталу. В Україні наразі зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців, а за міжнародними оцінками ідеться про близько 7 млн людей.

«Мільйони людей втратили роботу чи закрили бізнес і вимушені починати життя з нуля. Завдання держави — створити для цього сприятливі умови. Саме тому за підтримки Google.org ми запускаємо оновлену платформу Дія.Освіта. Щоб кожен мав можливість розвинути нові навички та зробити крок назустріч новій професії», — зазначив Федоров.

На порталі є сотні освітніх серіалів про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними задачами, подкасти, вебінари, гайди. Залишаються доступними також освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки.

Читайте також: З перших класів дітей навчатимуть роботі зі штучним інтелектом

На платформі можна пройти й повний цикл здобуття професії. Для цього потрібно:

  • зареєструватися та пройти профорієнтаційний тест;
  • отримати рекомендації та обрати професію;
  • подивитися освітній серіал;
  • пройти симулятор, який імітує реальну робочу ситуацію;
  • отримати сертифікат;
  • знайти вакансію у своєму регіоні.

Всі курси є безоплатними та доступними всім охочим. І завжди такими залишатимуться.

«Ми раді зробити свій внесок в успішний перезапуск платформи Дія.Освіта за підтримки гранту в розмірі 2 млн доларів США та команду Google.org Fellows. Ця ініціатива допоможе мільйонам українців працевлаштуватися в цей складний час — від розвитку нових навичок до відкриття нових кар’єрних можливостей», — прокоментував віце-президент Google з питань публічної політики та взаємодії з органами державної влади Каран Бхатія.

Читайте також: «Дія.Підпис-EU»: Мінцифри запускає електронний підпис за європейським стандартом


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies