Дніпро відновляє сполучення з сусідами

Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, гарними темпами триває ремонт доріг, що пов’язують Дніпро з сусідніми областями. Таким чином, як відзначається у повідомленні, наприклад, Донецька траса буде з якісним покриттям вперше за двадцять років.
Нині капітально відремонтували найпроблемнішу ділянку траси Знамянка-Луганськ-Ізварине довжиною шість кілометрів – залишилось нанести розмітку, встановити дорожні знаки та замінити колесовідбійний брус. Загалом цьогоріч за новітньою технологією замінять 14 кілометрів «дорожнього одягу» магістралі національного значення.

«Донецьку трасу не ремонтували понад 20 років. Її оновлення розпочали з найбільш проблемної ділянки поблизу села Миколаївка Новомосковського району – фактично там була суцільна колія», – цитує прес-служба голову Дніпропетровської обладміністрації Валентина Резніченка.

Автодорогу М-04 на ділянці від Павлограда до межі з Донецькою областю ремонтують за новітньою технологією. Товщина оновленого «дорожнього одягу» – 35 см.

«На магістралі завжди величезний потік машин. Крім того, дорога має стратегічне значення – нею евакуюють поранених бійців. Хочемо, щоб усі автошляхи в області набули європейської якості», – зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Гарантія на зроблену дорогу – п’ять років. Проте підрядники обіцяють – фактично нове покриття збереже свою первісну якість протягом 10 років.

«Чим більше буде таких шляхів, тим краще, – побажав водій Володимир. – Ми вже звикли до зовсім інших доріг – сподіваюся, хоч ця ділянка нагадуватиме нам про Європу».

А водій Олег має своє бачення про значимість цієї траси: «Я по цій дорозі почав їздити в 2000 році. З того моменту жодного ремонту на моїй пам’яті, не було. Відсутність доріг в Донецький край було однією з багатьох причин його “автономізації”».Мешканці Миколаївки зраділи оновленій магістралі не менше за водіїв.

«Власники будинків раніше постійно страждали від великих фур, що рухалися трасою – під час об’їзду ям машини заносило ледь не на огорожі», – поділилася жителька Світлана Пушкарьова.

«Відтепер тут євродорога. На велосипеді їжджу на повній швидкості, – розповіла мешканка Миколаївки Любов Раховська. – Спасибі велике тим, хто робить такі дороги!»

Оновлення траси, що перебувала в жахливому стані, стало можливим завдяки ефективній співпраці ДніпроОДА, Укравтодору та Міністерства інфраструктури.

«Наступного року ремонт траси плануємо продовжити – загалом відремонтуємо 30 кілометрів дороги. Наше завдання – забезпечити якісний, безперебійний та безпечний рух», – сказав виконуючий обов’язки керівника Служби автодоріг області Геннадій Немога.

«Намагаємося, щоб до настання холодів, все 14 км були зроблені в три шари – регенеріруемий, вирівнюючий і верхній – загальною товщиною в 35 (тридцять п’ять) см. Раніше на цій ділянці було що завгодно – колія, ями або одна велика яма, напрямок, але не дорога. Тепер тут буде 14 км ідеально рівного дорожнього полотна. Дякую Президенту, Укравтодору, Кабміну, Бюджетному Комітету ВР, нашим обласним ДФС і Митниці, підрядникам і нам в ОДА за те, що не дивлячись на багато «ні», ми робимо так, щоб було «так». І з нетерпінням чекаємо вступу в силу Закону про Дорожній Фонді з 1 січня 2018 року. Це значно полегшить процес фінансування ремонту трас державного значення і дозволить їх робити щороку набагато більше», – поділився найближчими планами радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Також капітально відремонтували дві ділянки траси регіонального значення «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка». Майже шість кілометрів дороги оновили вперше за 20 років: більше чотирьох кілометрів оновили за селом Партизанське; майже півтора кілометри – біля міста Дніпро. Ремонтники уклали подвійний шар асфальтобетону, встановили відбійники, нанесли розмітку.

«Їжджу тепер тут частіше. Чудова дорога. Побільше б таких шляхів по всій Україні, було б добре всім!», – поділився водій Олексій.
Суміш, яку уклали на трасі, містить спеціальні полімерні домішки. Вони роблять покриття міцнішим, розповів заступник начальника Служби автодоріг Дніпропетровської області Іван Лебединський.

«Ці домішки дають можливість нейтралізувати негативний вплив перепадів температур в нашій кліматичній зоні. Асфальт не буде руйнуватися та покриватися сіткою тріщин», – пояснив він.

Ремонт траси планують продовжити наступного року. Загалом збираються оновити більше 20 кілометрів дороги.

Нині в області ремонтують ще дві траси державного значення – Дніпро-Запоріжжя та Дніпро-Кривий Ріг. А ще, за даними прес-служби ДніпроОДА, кілька останніх років в області щороку капітально ремонтують 150 доріг в межах населених пунктів.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies