До 8 мільйонів гривень на розвиток бізнесу – в Україні стартував грант для підприємців

Підприємці, які хочуть отримати гранти для започаткування чи розвитку переробного бізнесу, можуть подати заявки на грант «Новий рівень». Зробити це можна через портал «Дія». Про це повідомляють у Міністерстві економіки України.

За грантовою програмою підприємці мають змогу отримати грант на суму до 8 млн грн. На ці гроші можна започаткувати або розвинути бізнес у переробній галузі. Обов’язковою умовою для отримання гранту є створення підприємцем нових робочих місць. Зокрема бізнесмен зобов’язаний взяти на роботу до 25 працівників.

“Метою є збільшити частку переробної промисловості у ВВП країни до 20%. Тому стимулюємо розвиток переробних підприємств через грантові програми. На сьогодні гранти від держави на започаткування чи розширення переробного бізнесу отримали вже 660 підприємств на 3,3 млрд грн. Цього року ми заклали фінансування на видачу ще 1 000 таких грантів загалом на 5,4 млрд грн”, – повідомила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

Урядовий проєкт “єРобота” дає можливість українцям отримати грошову підтримку для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Нині існує шість грантових програм:

  • мікрогранти для створення власного бізнесу;
  • гранти для розвитку переробного підприємства;
  • державне фінансування закладки саду;
  • кошти для розвитку тепличного господарства;
  • грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;
  • кошти на навчання ІТ-спеціальностям.

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Читайте також: Європейський Союз та Німеччина нададуть 100 грантів українським підприємствам


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies