«Додаткові» кіловати для мешканців Камянського

Ще один район міста Кам’янське (Дніпропетровська область) переводитимуть на електроопалення. Раніше від централізованого опалення відмовились райони правобережної частини міста. Тепер – черга за центром. Щоб зменшити фінансове навантаження на кам’янчан, додаткові кіловати для мешканців центральної частини міста влада Кам’янського буде «докуповувати» поетапно. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства і будівництва Кам’янської міської ради Олег Максименко.

За його словами, на даний момент департамент розробляє детальну програму поетапного відключення жителів центральної частини Кам’янського від централізованого теплопостачання терміном реалізації в три роки. До березня 2020 року програму буде затверджено і представлено в засобах масової інформації, опубліковано адреси і рік, (2020, 2021, 2022) в якому будинок буде відключено від централізованого теплопостачання і переведено на електроопалення.

«Також, як і зараз, для жителів мікрорайонів Соцмісто і «БАМ» місто буде за свої кошти докуповувати у ДТЕК «Дніпровські електромережі» додаткові кіловати на квартири, збільшуючи потужності для однокімнатних на 1 кВт, двокімнатних на 1,5 кВт, трикімнатних і більше – на 2 кВт. Питання лише в тому, що цей процес буде поступовим – роботи на кожній адресі проводитимуться в зазначений термін. Якщо будинок стоятиме в графіку на відключення, наприклад, на 2022 рік, то раніше зазначеного терміну його не зможуть забезпечити додатковими кіловатами. Споживачі, які вже зараз докуповують кіловати за власний рахунок і з якихось причин не можуть чекати, повинні знати, що коли їхній будинок відключать від опалення та проведуть модернізацію мереж згідно із зазначеними в програмі термінами, за кошти міського бюджету їм ще раз збільшать потужність на 1кВт для однокімнатних, 1,5 кВт для 2-во кімнатних, тощо», – сказав Олег Максименко.

В 2016 році в Дніпропетровській області повністю перейшли на автономне (електричне, газове або від невеликих котелень на пеллетах) опалення – Нікополь, Марганець та Покров. У минулому році до них приєдналося місто Кам’янське. Про це вже думають Новомосковськ, Павлоград та Жовті Води.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies