Донеччина та Луганщина вчаться залучати додаткові кошти на інфраструктуру

Дводенний тренінг «Залучення зовнішнього фінансування для проектів розвитку міської інфраструктури» проходить в Антикризовому медіа-центрі. Понад 50 учасників з Донецької та Луганської областей, серед яких представники комунальних підприємств і місцевої влади, активісти та громадські діячи вчаться працювати з міжнародними донорами та правильно писати заявки на отримання грантів. Це повинно допомогти комунальникам залучати додаткове фінансування на вирішення чисельних проблем з водопостачанням, опаленням, житловим фондом, ремонтом доріг, що існують у громадах.

Організатором заходу виступила громадська організація «Київський діалог». За словами координатора проекту Ольги Алтуніної, покращення стану інфраструктури на Донеччині та Луганщині є одним з пріоритетних завдань, тому що мережі зношені, дороги розбиті, житловий фонд досить застарілий. «Відновлювання інфраструктури потребує значного фінансування, але ж бюджети громад не мають достатньо грошей. Тому наш тренінг спрямований на навчання керівників комунальних підприємств засобам залучення коштів до своїх міст», – зазначила Ольга Алтуніна.

Перша частина тренінгу присвячена вивченню джерел фінансування. Спікер тренінгу – консультант в галузі розвитку міської інфраструктури Ганна Слободянюк-Монтавон – детально роз’яснила нюанси кредитного та грантового фінансування. Також зверталася увага на якість підготовки написання проектних заявок. Учасники навчалися складати проекті з урахуванням вимог зі сторони потенційних донорів. Другий день був присвячений практичному написанню заявок.

«Завдяки таким навчанням, які організував «Київський діалог», ми навчаємось залученню інвестицій для відновлення та покращення інфраструктури в своїх містах. Це вкрай важливо для Донбасу, який потерпає від збройного конфлікту», – висловив свою думку Андрій Вернер, начальник управління ЖКГ Сєвєродонецької міськради.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies