Донеччину та Луганщину з західом країни з’єднають прямі потяги

Пропонуються нові маршрути Костянтинівка – Івано-Франківськ, Лисичанськ – Ужгород. З 10 грудня ПАТ «Укрзалізниця» змінює графік руху поїздів, який передбачає нові маршрути та нові поїзди.

Компанія розвиватиме міжнародні та внутрішні маршрути. Зокрема, пілотні проекти уже реалізуються. Про це заявив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов, повідомляє прес-служба відомства.

«Нові поїзди курсуватимуть також за напрямками Ужгород – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Костянтинівка, Харків – Одеса, Одеса – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Чернігів, Київ – Запоріжжя та Харків – Рахів. Готується нове сполучення до Маріуполя. Цієї неділі в перший рейс вирушить новий поїзд Львів – Одеса з нових вагонів. Він є втіленням мрії про залізницю, яку будують для українських громадян на українських підприємствах», – зазначив Євген Кравцов.

Крім того, ПАТ «Укрзалізниця» з 10 грудня змінить час прибуття поїзда №103/104 Київ – Маріуполь для вільного проходу пасажирів до вокзалу. Для комфорту пасажирів він прибуватиме на цю станцію на 15 хвилин раніше – о 12 годині 05 хвилин.

Зараз цей поїзд прибуває до Маріуполя о 12:20 на другу колію. Після висадки не всі пасажири, щоб потрапити до вокзалу, обходять поїзд №69/70 Маріуполь-Львів, який знаходиться на першій колії в очікуванні відправлення, а переходять через тамбури вагонів.

У зв’язку із цим прийняте рішення змінити час прибуття поїзда № 103/104 Київ – Маріуполь на кінцеву станцію з 10 грудня. Це дасть змогу пасажирам, які прибули з Києва, вільно пройти до будівлі вокзалу.

Також повідомляється, що ПАТ «Укрзалізниця» до кінця 2018 року оновить близько 500 спальних пасажирських вагонів – це майже 1/6 парку, який зараз експлуатується. Ще компанія оновить близько 70% постільної білизни в поїздах до кінця 2017 року – майже 580 тисяч комплектів.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies