Евакуйовані мешканці Попаснянської громади продовжують отримувати допомогу

Попаснянська територіальна громада Луганської області вже понад місяць знаходиться під окупацією. Попри це попаснянами, які встигли евакуюватись, продовжує опікуватись місцева влада на чолі з керівником Миколою Ханатовим.

Спочатку адміністрація працювала у Бахмуті, куди масово виїжджали люди з громади, а зараз перемістилася до Новомосковська Дніпропетровської області. Саме тут знайшли тимчасовий прихисток багато жителів Попасної та навколишніх населених пунктів.

Переїхавши на Дніпропетровщину, Попаснянська військово-цивільна адміністрація відкрила гуманітарний штаб для забезпечення потреб переселенців громади. Штаб розпочав роботу 17 червня, повідомили у ВЦА.

На жаль, відкриття цього центру допоможе розв’язати питання тільки тих людей, хто проживає поруч. Але попасняни зараз розкидані по всій Україні та не можуть фізично дістатись штабу. Також неможливо створити подібні хаби у кожній області.

Тому адміністрація тримає зв’язок з ними та намагається підтримати усіма доступними способами. Наприклад, до штабу звернулася Наталія Мірошніченко яка зараз живе у Полтаві та доглядає за старенькою матір’ю, котрій потрібні памперси. Жінці пообіцяли адресну допомогу – можливо, пересилку потрібних речей поштою.

Водночас Попаснянська ВЦА находить можливість привезти гуманітарну допомогу до сусідніх з Новомосковськом населених пунктів, де оселилися попасняни.

Пакунки з гуманітарною допомогою від Луганської обласної військової адміністрації у місто привезли до села Перещепене Дніпропетровської області

Також продуктові набори отримали мешканці Попаснянської територіальної громади, які тимчасово знаходяться у селах Миколаївка, Дмитрівка, Магдалинівка та у місті Сінельникові.

Утім і в Бахмуті, попри небезпеку, гуманітарний штаб Попаснянської ВЦА продовжує працювати та надавати підтримку попаснянам, які з різних причин поки що там залишаються. Кожного дня майже сто осіб отримують продуктові набори та інші необхідні речі. Їх формування та доставлення забезпечує Попаснянська міська або Луганська обласна адміністрація, а розподіленням займаються волонтери хабу.

Фото: Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies