Фестиваль Docudays UA незабаром у Краматорську

8 грудня, в п’ятницю, о 14.00 відбудеться завершальний показ фільмів у рамках Міжнародного документального кіно про права людини Docudays UA. Жителі Краматорська матимуть змогу подивитися дві стрічки: «Домашні ігри» і «Боротьба Джамали».

Показ документальних стрічок відбудеться в офісі громадської організації «Точка доступу» (бульвар Машинобудівників, 28, будівля автовокзалу, праве крило, другий поверх). Вхід для усіх бажаючих безкоштовний.

Фестиваль крокує Донеччиною протягом місяця – з 7 листопада по 8 грудня 2017 року в різних містах області проходять покази документальних фільмів, відібраних у рамках XIV Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA, який щороку відбувається у Києві. Цієї осені найцікавіші документальні стрічки вже подивилися мешканці Слов’янська, Дружківки, Костянтинівки, Бахмута, Покровська та Добропілля.

«Побачити, замислитися, обговорити, зрозуміти – документальне кіно допомагає об’єктивно сприймати дійсність і знаходити шляхи виходу зі складних обставин, – зазначає координатор показів у Донецькій області правозахисник Олександр Букалов. – Цінність документалістики полягає саме в тому, що у фільмах ми можемо побачити правдиві та зворушливі історії, справжнє життя, що відбувається з нами або поруч з нами».

У фільмі «Боротьба Джамали» шведська журналістка Елін Йонсон через особистий портрет співачки показала історію кримсько-татарського народу – від депортації до сьогоденної політичної проблеми.

Фільм української режисерки Аліси Коваленко «Домашні ігри» зображує життя 20-річної киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Дівчина професійно займається спортом, але в її життя приходить біда. Чи вистачить героїні сили, аби впоратись з усіма труднощами? Як виграти матч свого життя, коли можливості й обставини проти тебе?

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, медіа-партнером показів на Донеччині став Донецький прес-клуб.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies