Герої України, кавалери орденів та їхні родини отримають щомісячну доплату

Верховна Рада України встановила щомісячні виплати Героям України, повним лицарям та кавалерам орденів «Богдана Хмельницького» та «За мужність» і їхнім родинам.

27 липня ухвалення відповідного законопроєкту №7141 в цілому підтримали 309 народних депутатів Верховної Ради України.

Щомісячні виплати в розмірі від 6,5 тис. гривень до 19,5 тис. гривень. Зокрема:

  • 3 мінімальні зарплати за звання «Герой України» із врученням ордена «Золота Зірка»;
  • 2 мінімальні зарплати лицарям ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів;
  • 1 мінімальна зарплата кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів;

У законопроєкті також вказано, що членам сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України, лицарів ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери) виплачуватимуть від 3 до 1 (в розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної зарплати.

«Ми маємо підтримувати героїв, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, та членів їхніх сімей. За період 2014-2020 років звання Героя України отримали 172 особи. Ще 30 осіб удостоєні орденами «За мужність» і «Богдана Хмельницького». Очевидно, що через повномасштабну агресію росії кількість захисників і захисниць, що отримають ці відзнаки, збільшиться», – наголосила співавторка закону, голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Наразі в Україні встановлена мінімальна заробітна плата в розмірі 6 500 гривень.

Читайте також: В Україні можуть зупинити підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies