Грант на підвищення енергоефективності

Місто Кам’янське (Дніпропетровська область) виграло грант на впровадження заходів з підвищення енергоефективності будівель соціальної сфери міста. Про це повідомила прес-служба міської ради Кам’янського.

Грант надає фінсько-український трастовий фонд, мета якого –  розвиток співпраці між Фінляндією та Україною, виявлення можливостей для спільних проектів, як у сфері надання консультаційних послуг, так і інвестиційних вкладень у сфері енергоефективності, відновлюваної енергетики, енергетичного використання відходів та «розумних» енергосистем. Фонд адмініструється Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO), фінансування надається Міністерством закордонних справ Фінляндії. Місцевим координатором виступає Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Так, у 2018 році місто подало заявку на участь у програмі технічної допомоги Фонду в сфері підвищення енергоефективності.

У грудні минулого року Комітет з оцінки та управління Фонду вибрав Кам’янське для надання грантового фінансування на розробку проектної документації інвестиційного проекту по термомодернізації 38 об’єктів соціальної сфери міста. Це дозволить у подальшому залучити кошти Європейського інвестиційного банку або інших міжнародних фінансових організацій на реалізацію проекту по термомодернізації лікарень, дитячих садків, загальноосвітніх та спортивних шкіл міста. Буде здійснено утеплення будівель, заміна старих вікон і дверей на нові енергозберігаючі, реконструкції систем вентиляції, тепло-, електро- та водопостачання, впровадження енергоефективних систем освітлення тощо.

«Це дозволить значно знизити споживання паливно-енергетичних ресурсів об’єктами соціальної сфери та сприятиме комфортному перебуванню відвідувачів і персоналу в приміщеннях будівель», – сказав міський голова Кам’янського Андрій Білоусов.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies