Історія однієї лавки з прифронтової Авдіївки

Цього року в Авдіївській громаді з’явились розумні лавки. За такий короткий проміжок часу вони стали корисними для містян в умовах війни.

Спільна соціальна програма

Розумні лавочки з ліхтарями привезли та встановили у місцевому парку по вулиці Гагаріна. Це лавки з сонячними батареями, які дозволяють заряджати мобільні пристрої.

Розумні лавки Авдіївка отримала у рамках реалізації спільної соціальної програми від Нафтогазу України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Усі 39 розумних лавок поставили в парку по вул. Гагаріна, де облаштовували пішохідну зону. Ці кольорові лавки  вітчизняного виробництва, вони мають два USB-порти для підзарядки мобільних гаджетів: смартфонів, планшетів тощо. Маленький акумулятор під лавкою забезпечує заряд кількох гаджетів навіть у похмурий час, коли нема прямих сонячних променів.

Читайте також – Вулиця для прогулянок у прифронтовій Авдіївці: мурали, стінописи, розумні лавки

Лавки для укриттів

З перших днів широкомасштабного вторгнення прифронтова Авдіївка почала пристосовувати інфраструктуру до нових умов життя на війні.

Основними питаннями оснащення укриттів почало займатись комунальне підприємство «Служба єдиного замовника».

Нові розумні лавки стали переносити ближче до укриттів. У разі відсутності світла жителі міста отримали можливість  підзарядити телефони, щоб бути на зв’язку з рідними та екстреними службами.

Портативний генератор

Усі працівники КП «СЄЗ», які не виїхали, а залишились у місті, роблять усе можливе для підтримання порядку та функціонування комунікацій.

Днями на озброєнні Служби єдиного замовника з’явився новий міні-генератор.

Комунальне підприємство отримало портативне обладнання завдяки допомозі волонтерів та за підтримки керівництва Авдівської військової адміністрації.

Новинку відразу використали в роботі.  Фахівці електрослужби КП “СЄЗ”  зібрали відповідну схему і під’єднали агрегат до однієї з паркових лав із можливістю зарядки мобільних телефонів, повербанків, ліхтариків тощо.

Це дасть можливість конструкції скоріше відновлювати на накопичувати енергоресурси. Таку процедуру комунальники проведуть з усіма лавками, встановленими біля тимчасових укриттів.

Жителям міста дозволяють заряджати свої ґаджети від лав під час роботи генератора, а також користуватися подовжувачами та трійниками

Водночас комунальні працівники просять обережно поводитися біля генератора, не торкатися й не зачіпати його дроти та інші деталі.

Ольга Нікуліна, «ЗмІнИ.Схід»

Джерело фото: КП «СЄЗ» Авдіївської міської ради


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках – YouTube або Facebook або Twitter. Долучайтесь!


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies