Медичну довідку для зарахування до закладу освіти можна отримати у сімейного лікаря

Міністерство охорони здоров’я прийняло єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Відтепер медичну довідку можна буде отримати у сімейного лікаря, тоді як раніше школярі та студенти були змушені відвідувати декількох лікарів.

«Відтепер всі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря. Обстеження лікарем «первинки» включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Як і раніше, для отримання довідки дитина повинна мати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Читайте також: Відтепер для першого електронного рецепту необов’язково відвідувати лікаря

Водночас сімейний лікар тепер самостійно формуватиме узагальнений висновок про стан здоров’я та надаватиме рекомендації щодо фізичної активності на основі проведених обстежень.

За результатами оглядів видаватимуть документи єдиного зразка. Отримати довідку можна тільки якщо у дитини немає медичних протипоказань для  перебування в навчальному закладі.

Також у МОЗ додали, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. Проте медогляди для вступу в інші освітні заклади проводяться лише тоді, коли це вимагається самим закладом чи умовами вступу.

Читайте також: В Україні запустили кампанію для психологічної підтримки дітей в укриттях


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies