Мешканців прифронтових регіонів забезпечать дровами до зими

Безоплатними дровами хочуть забезпечити мешканців Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Тверде паливо надати планують людям не лише з деокупованих та прифронтових громад, а й тих територій, де тривають бойові дії.

Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Нині на Донеччині понад 77 тис домогосподарств (близько 230 тис осіб) потребують майже 303 тис кубометрів деревини для опалення житла, повідомляють у Донецькій ОВА. Для цих потреб планують закласти кошти у місцевих бюджетах, а також залучити міжнародних партнерів. В області 28 благодійних організацій об’єднали в Кластер і протягом року їхні представники змогли надати допомогу 259 тисячам мешканців регіону.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, у свою чергу, наполягають, щоб усі формальності були улагоджені якнайшвидше. Зокрема угоди з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини мають бути укладені. Також наполягають й на вирішенні всіх логістичних питань.

Станом натепер представники міжнародних організацій вже забезпечили твердим паливом понад 18 тисяч осіб в Україні. На Донеччині благодійники, крім дров та вугілля, роздають людям теплі речі та обігрівачі.

Читайте також: Міста Донеччини готують до опалювального сезону


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies