Мешканців Краматорську запрошують до участі у «Громадському бюджеті-2018»

З 1 листопада у Краматорську починається відбір проектів для участі в програмі «Громадський бюджет-2018». Бюджет міських ініціатив дозволяє мешканцю взяти участь в тому, як і де бюджетні кошти можуть використовуватися для поліпшення життя міста. Для цього потрібно подати свої проекти або проголосувати за цікаві ідеї. Проекти, які найбільше підтримали мешканці, реалізуються з місцевого бюджету.

Відповідно до нової редакції Положення, до голосування та реалізації будуть допускатися лише проекти, результат реалізації яких буде загальнодоступним, а вартість проекту не перевищує 150 тисяч гривень. Крім того, заборонено фінансування робіт на об’єктах приватної та спільної власності. Строк подачі проектів – до 31 грудня 2017 року.

Для роз’яснень щодо підготовки проектів, їх поданню та процедури голосування Координаційна рада та Краматорська міська рада планує проведення низки семінарів. Перші два відбудуться у приміщенні Краматорської міської ради 11 листопада 2017 року об 11-00 та 16 листопада 2017 року о 16-30.

Подати проекти, а також дізнатися більше про «Громадський бюджет» можна на сайті

Цього року було реалізовано три проекти: гардероб в ОШ №6 (314 тис. грн.), шкільне подвір’я ОШ №5 (374 тис. грн.), Сквер Матері (300 тис. грн.). На реалізації знаходяться ще два проекти: Скеледром (331 тис. грн.) і Лікувально-адопційного центру для безпритульних тварин (223 тис. грн.).

У міському бюджеті 2017 року на виконання робіт по проектах-переможцях було передбачено 1,5 мільйона гривень. На наступний рік, згідно з затвердженою Програмою «Громадський бюджет міста Краматорська на 2016-2020 роки» планується виділити 2 мільйони гривень.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies