Міжнародна грошова допомога для постраждалих від війни – в декілька кліків на «єДопомога»

Без черг та прямо з дому тепер можна подати заявку на отримання додаткової грошової підтримки, яку надають міжнародні організації. Наприкінці травня послуга стала доступною на соціальній платформі «єДопомога».

Виплати від міжнародних організацій можуть отримати мешканці територій, які тимчасово окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні активних бойових дій. Також на підтримку можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які виїхали з небезпечних районів.

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики України, це нова функція, що запрацювала на платформі «єДопомога» починаючи з 31 травня. Взагалі платформа була створена з метою підтримки людей, які постраждали від російської агресії. На ній можна дізнатись, як отримати гроші від держави, як залишити заявку на волонтерську допомогу. Також через платформу можна самому допомогти тим, хто цього потребує.

Тепер додалася нова можливість – подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій – наприклад, від ООН або від Червоного Хреста.

Для кого створена платформа «єДопомога»?

Хто може отримати грошову допомогу?

– Внутрішньо переміщені особи, які перебувають в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

– Особи, які проживають/перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях або таких, що знаходяться в зоні активних бойових дій України.

Які документи та дані знадобляться для заповнення заявки?

– ПІБ згідно з ідентифікаційним документом.

– ІПН (РНОКПП).

– Дані паспорту громадянина України, ID-картки, посвідки на постійне або тимчасове проживання, свідоцтва про народження дитини.

– Адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання.

– Номер телефону.

– IBAN (необхідний для виплати допомоги на рахунок).

Дані, які людина вказує у заявці, верифікуються на основі даних, що містяться у державних реєстрах.

Як здійснюється виплата через «єДопомога»?

– Платформа   збирає заявки на допомогу та за запитом Міжнародних організацій передає переліки заявників на допомогу за запитуваною категорією.

Ким здійснюється виплата допомоги?

– Міжнародними організаціями.

Як швидко в «єДопомога» обробляється заявка на виплату?

– Після того, як Міжнародна організація приймає рішення щодо фінансування визначеної категорії заявників на допомогу, відповідальні особи передають переліки заявників на допомогу. Міжнародна організація обробляє заявки згідно з власними внутрішніми положеннями. Рішення щодо виплат приймаються на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів та наявності коштів для здійснення таких виплат.

Куди звертатись для уточнення статусу заявки?

– Статус заявки можна дізнатись на цьому ж сайті за посиланням https://aid.edopomoga.gov.ua.

Для перевірки потрібно:
– Перейти за посиланням та натиснути кнопку “Перевірка статусу заявки”
–  Вказати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН) та номер телефону, який ви вказували при подачі заявки
– Натиснути кнопку “Перевірити статус”, після чого дізнаєтесь статус заявки.
Статуси заявки можуть бути такими, як:
Заявка не знайдена” – заявка не надсилалась через платформу єДопомога
Ваша заявка в процесі верифікації” – заявка передана до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Міністерства соціальної політики України та наразі відбувається перевірка правильності поданих даних, ідентифікація особи та належність до вказаних соціальних статусів.“Ваша заявка успішно верифікована” – вказані в заявці персональні дані та соціальні статуси підтверджено.“Ваша заявка не пройшла верифікацію” – вказані в заявці статуси не відповідають наявній інформації Мінсоцполітики. Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту для актуалізації статусу. Після актуалізації у вас буде можливість подати виправлену заявку знову.“Ваша заявка містить помилки” – в заявці допущені помилки, тож потрібно її додатково перевірити. Після цього у вас буде можливість подати виправлену заявку знову.“Заявка знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародних організацій” – цей статус ще раз підтверджує, що заявка успішно пройшла верифікацію та буде передана міжнародним організаціям за умови відповідності соціальної категорії (статусу) заявника до умов виплат, які визначають міжнародні організації.

В подальшому статуси можуть змінюватись після отримання заявки міжнародними організаціями за їх запитом та підтвердження готовності здійснити виплату.
Звертаємо увагу, що Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати якісну і перевірену інформацію про особу та її потреби.

Проведення виплат відбувається за результатами проведеної верифікації та лише за умови підтримки та фінансування відповідних проектів міжнародними донорами.

Як дізнатись про нарахування виплати?

– Вказавши IBAN банківського рахунку, можна самостійно перевірити надходження коштів на рахунок.

Читайте також: Переселенці зі Сходу можуть оформити «підйомні» гроші прямо в евакуаційному потягу

Світлана Денисенко

До уваги !! Від редакціі: Ми не видаємо допомогу і не несемо відповідальності за інформацію інших сайтів. Будь ласка, по всім питанням звертайтесь до ресурсів Міністерства соціальної політики України:

Телефон “гарячої” лінії єДопомоги: 1545, сайт єДопомога https://edopomoga.gov.ua/, Twitter https://twitter.com/MinSocUA,  сторінка в  Facebook https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua, Телеграм-канал T.me/MinSocUA


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (274)

  • Подав заявку на допомогу ніхто так и не надав допомогу коли вона буде

    • Я теж в такій же ситуації. Допомагати нам нікому... Надія тільки на себе, вибачайте - зрозумів так.

    • написано ж - найближчими днями, значит, пока в разработке, надо полагать

      • И сколько же оно будет в разработке интересно??.((...если не готов сайт и опции зачем тогда писать?

    • Не зміг теж дізнатись. Мабуть, нікому ні про що не повідомляють

  • Доброго дня,подала заявку на допомогу а статус подивитися неможливо,пишуть що номера телефона не має в базі даних Чому так?

    • Ви не там перевіряли!!!!
      Шукайте той сайт,на якому потрібно спершу вводити свій Код платника податків,а вже потім номер телефону.

  • Чому, коли перевіряєш статус заявки, пише, що номера телефона немає в базі даних, хоча все вказано вірно?

  • Доброго вечора, я не ввела в заявці номер рахунку,що робити?

  • Добрый вечер как мне быть,я подала заявку на получение помощи от э допомоги,но мне сегодня написали, когда я, проверила статус заявки что моего номера телефона нет в базе,к кому мне обратиться за помощью в решении этого вопроса, ведь телефон записан правильно по шаблону который дан в заявке. +3800953662303....под этим обращением подпишутся тысячи людей которые столкнулись с этой проблемой надеюсь на вашу помощь и дайте пожалуйста данные к кому можно обратиться по поводу этого вопроса

    • Коли Ви ввели телефон, у форматі +380,свій номер телефону потрібно вводити без 0

    • Прийде відповідь,що допущено помилку і тоді буде надано змогу її виправити

      • виправити не дає, пише на даному етапі виправлення не можливе. І що як не зрозуміло(((

    • Ви зробили помилку в номері телефону треба після 8 писати один 0 а не два, подайте знову.

    • Доброго дня, прочитавши ваше звернення в вашому телефоному номері зайвий нолик в тел.номері повинно бути 12 цифри, а у вашому номері 13.

    • Вы в номере телефона написали лишний 0. Надо было +380953662303. Вы после +380 написали лишний 0.

  • Якщо я випадково поставила галочку, що не маю IBAN, тобто не ввела його. Куди ці гроші підуть і чи можна десь це виправити ?

      • Я не знаю как вам удалось, но мне пишет, что повторно нельзя

    • Ждите СМС по вашему номеру. А потом идите в своё отделение почты, которое указали в заявке, вместе с телефоном. Предоставьте СМС, и вам выдадут деньги.

  • Спасибо хочу сказать огромное,за то что делаете для людей,сейчас это просто необходимо,в такое нелегкое время для всех нас!

Цей сайт використовує cookies