Міжшкільний НВК у Костянтинівці можуть закрити

Костянтинівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де школярі безкоштовно отримують робітничу професію, можуть закрити. У НВК навчають за тринадцятьма професіями. У закладі готують водіїв, секретарів, кухарів, автослюсарів, продавців продтоварів, штукатурів тощо.

На сьогоднішній день там навчається 124 дитини, працює 28 вчителів. Вікторія викладає в навчально-виробничому комбінаті сім років. Готує швачок і кравчинь. «Випускаю в цьому році групу, 10 чоловік, вони всі на практиці, на виробництві» – каже Вікторія, вчителька швацької справи міжшкільного навчально-виробничого комбінату. За її словами, цей освітній заклад єдиний у області навчає швачок : «Було навчання в 39 училищах, закрилася ця професія, в Краматорську технікум, але він випускає не швачок, а дизайнерів одягу. Це суміжні професії, але не одне й теж саме».

Питання про закриття постало в зв’язку з тим, що жоден дев’ятикласник у квітні не обрав навчання за технологічним напрямком. «Якщо у попередньому навчальному році 60 відсотків десятикласників із технологічним профілем, зараз – 0. Я вважаю це змова, я вважаю, що не може такого бути, якщо всі учні міста, в якому проживає 70 тисяч населення одразу вирішили навіщо то потрібно це навчання» – прокоментував директор костянтинівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Володимир Поплавський.

На утримання закладу з державного бюджету виділяються значні кошти: «На утримання цієї школи щорічно йде до трьох мільйонів гривень, це і міський бюджет, і державний бюджет. Частково зарплата викладачів йде за рахунок державного бюджету, а частково він утримується за рахунок міського бюджету» – розповіла начальниця управління освіти костянтинівської міської ради Ольга Барабаш. Питання про закриття міжшкільного НВК винесуть на сесію міської ради.

Юлія Дерека


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies