На Донеччині та Луганщині прокладуть «соляний шлях»

До туристичного маршруту, який матиме назву «Шлях, позначений сіллю», ввійдуть населені пункти півночі Луганської та Донецької областей. Серед основних точок: Слов’янськ, с. Маяки, смт. Ямпіль, с. Крива Лука, с. Торське, с. Званівка, Соледар, Бахмут, с. Олександро-Калинове, Лисичанськ та Кремінна.

Прокладуть «соляний» маршрут фахівці з ГО «Центр підтримки громадської активності «Крила» разом з учасниками з цих міст, селищ та сіл.

До проєкту хочуть залучити підприємців мікро- та малого бізнесу, а також надавачів послуг з підготовки та промоції. Окрім цього, планують налагодити комунікацію між учасниками партнерської мережі туристичного маршруту та посилити співпрацю між ними.

«Шлях, позначений сіллю» пророблятимуть спільно з фахівцями ГО «ЦПГА «Крила». До того ж підготують презентаційний матеріал, розроблять бренд та створять інформаційний веб-ресурс для просування маршруту. Також хочуть й провести навчання для гідів.

«Маршрут може тривати від кількох днів. Якщо людина приїхала у Слов’янськ і у неї є дві години, то вона побачить стільки, скільки має часу. Якщо ж вона приїхала з іншого боку, з Костянтинівки, то у неї буде інший маршрут й інші локації. Якщо ж приїжджає у Бахмут, то там може на кілька днів зупинитися і поїздити маршрутом. Наша солона тема буде додавати сили такому продукту: його буде зручніше рекламувати, презентувати на виставках», – розповіла голова ГО «ЦПГА «Крила» Яна Синиця.

При розробці маршруту акцентуватимуть увагу на геології Донеччини, зокрема, покладах солі та її видобуванні в давнину; етнографії – переказах, легендах та казках про сіль; кулінарії, а також виробах та сувенірах.

Офіційно презентувати «Шлях, позначений сіллю» планують велоквестом.

Туристичний маршрут розробляють за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН, Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, Фонд ООН у галузі народонаселення і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

Ірина Мартинова


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies