На Луганщині анонсовано ремонт дороги до Новопскова та завершення «Старобільського трикутника»

Подробиці ремонту проблемних ділянок автошляхів повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай у своєму традиційному відеозверненні. За його словами, принаймні перший шар асфальту на дорозі до Новопскова буде укладено вже цього року.

«У другий половині літа плануємо розпочати роботи у напрямку Новопскова. Дорога там у жахливому стані, тому проєкти потребують ретельної розробки. Тож виготовлення проєктно-кошторисної документації займе певний час. Дехто каже, що потрібно пришвидшитись, але без якісного проєктування дорога розвалиться через короткий термін. І з нас за це спитають», – зауважив очільник Луганщини.

В той же час Сергій Гайдай висловив впевненість, що всю ділянку дороги до Новопскова буде зроблено до кінця цього року – але тільки першим вирівнювальним шаром. А вже наступного року завершать укладати поверхневий шар асфальту.

«Також цього року планується запустити так званий Старобільський трикутник. Хоча в процесі роботи проєкти довелося трохи підкорегувати, тому що відремонтована дорога буде довшою, ніж планували, від селища Троїцьке», – повідомив голова ОДА.

Щодо славнозвісної об’їзної дороги біля Лисичанська (Содового), то по ній також будуть розробляти проєктно-кошторисну документацію. Гроші проситимуть у Міністерства інфраструктури.

«На наступний рік проситимемо міністра інфраструктури поставити цю ділянку в план ремонту автодоріг. Однак там міст повністю зруйнований. Скоріш за все, це буде не ремонт, а нове будівництво мосту», – пояснив Сергій Гайдай.

Загалом у 2021 році в Луганській області планується відремонтувати доріг на 20% більше ніж минулоріч – близько 250 км автодоріг державного значення. За даними Служби автомобільних доріг у Луганській області, 2020 рік був рекордним для Луганщини за всі роки незалежності України. За проєктом «Велике будівництво» в області було розпочато ремонти на 343 кілометрах доріг державного значення. Частина з них – це перехідні проєкти на цей рік. Решта вже введена в експлуатацію.

Світлана Денисенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies