На тренінгах вчать системному розвитку ОТГ

У Дніпрі, як і в Донецькій області, 28 лютого розпочався черговий, цього разу триденний, тренінг в рамках «Програми місцевого системного розвитку». Таку інформацію оприлюднила директорка Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

Інноваційна програма розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад в управлінні земельними ресурсами та залученні інвестицій – «Програма місцевого системного розвитку» розпочалась з вересня 2018 року.

Цілі програми:

  • Ефективне управління земельними та іншими ресурсами в межах ОТГ на основі GIS технологій.
  • Розвиток спроможності ОТГ формувати проекти розвитку для залучення інвестицій.
  • Врахування інтересів органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та недержавного сектору на основі співробітництва та партнерства.

У рамках «Програми місцевого системного розвитку» будуть впроваджуватися прозорі та інноваційні інструменти управління земельними та іншими ресурсами та кращий досвід ефективного планування їх використання на стратегічну перспективу у 5-10 років.

До конкурсу запрошували об’єднані територіальні громади Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, відбір яких здійснювався на конкурсних засадах впродовж осені 2018 року.

Після вступних слов Наталії Слинько (Фонд Східна Європа), Ірини Попової (Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку») та Марини Бриль землевпорядники 27 партнерських об’єднаних громад Дніпропетровської області розпочали процес встановлення та налаштування програмного забезпечення ArcGIS.

Це базовий і дуже важливий етап навчання, в ході якого фахівці за допомогою тренерів Катерини Рєзнікової та Романа Норчевського навчаться працювати з растровими та векторними форматами даних, визначати систему координат, працювати з атрибутивними даними тощо! Кілька занять разом з Віктором Одиницею учасники тренінгу будуть засвоювати навички власної комунікації.

Програма Місцевого системного розвитку виконується «Фондом Східна Європа» у партнерстві з «БломІнфо-Юкрейн», громадською організацією ДЕСПРО та «Kyiv School of Economics» в рамках Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies