Народні депутати проінспектували Авдіївські школи і пообіцяли шкільний автобус

Напередодні нового навчального року парламентарі на чолі з Іриною Геращенко побували в школах, передали книги і підручники шкільним бібліотекам, разом з міською адміністрацією обговорили проблеми, з якими стикаються навчальні заклади на лінії фронту.

Авдіївку відвідали перший заступник Голови ВРУ, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, заступник голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Марія Іонова, а також перший заступник голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський. Своїми враженнями про поїздку Ірина Геращенко поділилася в Фейсбуці.

«Авдіївські школи готові до 1 вересня. Сьогодні переконалися в цьому з Марієй Іоновою і Дмитром Андрієвським. До війни в Авдіівці працювало 7 шкіл, де навчалось більше 2700 дітей, й 7 дитячих садочків для 1300 малюків. Тепер в прифронтовій Авдіівці працює тільки 5 шкіл і 4 садочки, й через непросту безпекову ситуацію зберігається тенденція зменшення дітей в навчальних закладах. Багато родин виїхали з Авдіівки й поки що не повертаються через постійні обстріли міста. 1 вересня до шкіл піде майже 1400 дітей і з них 160 першачків, 480 малюків – в садочки. Дуже хочеться, щоб їх навчання було мирним», – написала народний депутат.

Ірина Геращенко зазначила важливість зусиль, які місцева влада спрямовує на вирішення освітянських питань: «Місцева влада, керівник РВЦА Павло Малихін вважають своїм пріоритетом соціальні питання, вчителі визнають, що така увага до навчальних закладів, такі серйозні кошти для ремонту виділяються вперше за останні роки. На ремонти шкіл і садочків виділено 3,5 мільйони гривень, всюди замінено вікна, ремонтують санвузли, завезено нові дошки і парти». Також її приємно здивували дбайливо зібрані українські музеї в кількох авдіївських школах, якими діти і вчителі дуже пишаються.

Народні депутаті звернули увагу на необхідність забезпечити доставку на навчання дітей зі Старої Авдіївки, де внаслідок обстрілів не функціонує жодна школа. «Що дійсно потрібно кільком авдіівським школам, де навчаються діти з найбільш постраждалого району Старої Авдіівки, то це шкільний автобус. І ми з Машою і Дмитром пообіцяли реалізувати цю мрію найближчим часом, разом з колегами з БПП», – наголосила Ірина Геращенко.

Політик подякувала всім українським виданням, що доєдналися до ініціативи «Бібліотечка для Донбасу», а також Держтелерадіо, Олегу Наливайку і Валентині Кириловій за книги, які вони передали авдіївським школам і військовим.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies