«Наш дім – Слов’янськ» об’єднує громадян заради майбутнього

Нещодавно створена громадська організація «Наш дім – Слов’янськ» вже голосно заявила про себе яскравими заходами і цікавими акціями, які знайшли підтримку як у жителів міста, так і у партнерів. Про цілі та завдання, а також про плани роботи в Антикризовому медіа-центрі розповів керівник організації Олег Зонтов.

«У 2014-15 роках, коли я виконував обов’язки мера Слов’янська, місто переживало наслідки військового періоду. Було багато руйнувань інфраструктури і житлового фонду, відчуття розпачи у мешканців. З багатьма викликами ми впоралися завдяки активності людей і серйозної підтримки міжнародних організацій. Поступово активність стала згасати, тому ми разом з однодумцями вирішили створити громадську організацію, яка об’єднала б людей заради розвитку нашого міста. Тобто разом працювати на спільну мету – зробити Слов’янськ комфортним для проживання», – зазначив Олег парасольок.

Почали з малого – в різних мікрорайонах провели свята «День нашого двору». Жителі із задоволенням брали участь у розвагах, спілкувалися один з одним, говорили про спільні проблеми і шукали шляхи їх вирішення.

Як і в будь-якому іншому місті, проблем в Слов’янську багато. Але на таких заходах люди почали проявляти ініціативу і створювати самим собі комфорт. У цьому їх підтримала організація «Наш дім – Слов’янськ». І ось уже в один двір завезений пісок для дитячого майданчика, в іншому розбиті симпатичні клумби, в третьому з’явилася баскетбольний майданчик.

«Під час заходів в мікрорайонах ми проводили анкетування і з’ясували, які проблеми хвилюють людей. Найбільш гострі довели до відома місцевої виконавчої влади, і деякі будуть вирішені вже найближчим часом, – розповів Олег Зонтов. – Багато конструктивних рішень народжуються під час обговорень, тому на базі нашої організації створюється дискусійний майданчик. Ми хочемо об’єднати активістів, громадських діячів, депутатів і представників місцевого самоврядування – тобто створити ефект синергії для того, щоб наше місто стало краще».

Символом організації став «Петренківський сокіл», який несе на крилах сонце. За словами Олега Зонтова, вибір логотипу не випадковий. «У 2017 році, коли створилася наша організація, виповнилося 200 років від дня народження нашого земляка – відомого українського поета-романтика Михайла Петренка. Його вірші «Дивлюсь я на небо …» і «Взявши би я бандуру» стали народними піснями. Символ сокола, я вважаю, дуже відповідає ідеї нашої організації», – підкреслив Олег Зонтов.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies