Нова партія медичного обладнання з США

Дніпро отримав нову партію медичного обладнання з США. Вартість всього вантажу складає 740 тисяч доларів і більше половини гуманітарної допомоги отримала обласна клінічна лікарня ім. Мечникова.

З початком воєнних дій в Україні лікарні Дніпропетровщини працюють у посиленому режимі. Важкі поранення, отримані бійцями на полі бою, потребують спеціального лікування та сучасного обладнання. Так само, як і щоденне лікування серйозних захворювань жителів області. Через це 4 роки тому на допомогу лікарям прийшла українська громада США – був започаткований проект «Support Hospitals in Ukraine». У рамках ініціативи волонтери та небайдужі українці за кордоном збирають гуманітарну допомогу лікарням України: необхідне обладнання та розхідні матеріали.

Таке масштабне трансатлантичне волонтерство стало можливим завдяки засновникам – Павлу Федоренку з Запоріжжя та дніпрянину Віталію Дубілю:

«Цього разу це 4-й вантаж гуманітарного проекту «Support Hospitals in Ukraine». Рентген С-дуга, ультразвукові апарати, хірургічні та нейрохірургічні набори, спеціальні ліжка інтенсивної терапії й багато іншого».

Як зазначив головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко, нове обладнання допоможе у рятуванні життів багатьох важкохворих пацієнтів:

«Одним із найважливіших є апарат, який дозволяє хірургові під час операції побачити найменші деталі. Останній такий у нас проробив 24 роки, але зараз не підлягає ремонту. Також дуже необхідними є багатофункціональні ліжка та новий УЗД-сканер».

У рамках проекту «Допомога лікарням України» з Денверу, штат Колорадо, доставили сорокафутовий контейнер. Ця партія гуманітарної допомоги є найбільшою за усі роки існування проекту. Загалом, разом із попередніми трьома вантажами, вартість усього доставленого в Україну обладнання — 2,34 млн дол.

Список необхідного устаткування, що надійшло цього разу обговорювали з Сергієм Риженком у березні, коли до лікарні приїжджала волонтерка проекту з Техасу Дженні Мартін. Пані Мартін ознайомилась із відділенням хірургії та оглянула обладнання, яке було доставлено у попередніх гуманітарних вантажах. Також разом із лікарями були визначені ті категорії обладнання, які врахують при формуванні майбутніх вантажів.

Дніпропетровська обласна рада також є партнером цього масштабного проекту в Україні. Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначив:

«Увесь цей вантаж зібраний саме на замовлення наших лікарень, адже необхідність у обладнанні пов’язана сьогодні не тільки з лікуванням бійців зі Сходу, але й важких патологій, з якими стикаються лікарі щодня. Велика подяка за допомогу волонтерам та усім небайдужим, хто вже вкотре долучився проекту «Допомога лікарням України».


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies