Нова послуга «єВідрядження» допоможе оформити дозвіл на виїзд за кордон

Щойно уряд дозволив деяким чоловікам виїжджати у відрядження за кордон, як у Мінцифри відзвітували про запуск нової послуги. «єВідрядження» дозволить в онлайн-режимі оформлювати дозвіл на робочі поїздки за кордон.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він нагадав, що Кабінет міністрів 19 серпня ухвалив постанову про дозвіл на виїзд кільком категоріям військовозобов’язаних чоловіків в період воєнного стану в України. І зазначив, що це «дозволяє запустити «єВідрядження» в експериментальному форматі».

Тож вже з 1 вересня можна буде оформити дозвіл на виїзд за кордон на порталі «Дія» в декілька кліків.

«Скористатися послугою зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи. Виїхати з країни для робочого відрядження можна буде не довше, ніж на 7 днів», – написав Федоров.

Він також додав, що перед відрядженням потрібно зробити кілька важливих дій та нагадав про умови виїзду чоловіків за межі України.

«Підготуйтесь до старту «єВідрядження»: подайте податкову звітність, сплатіть єдиний соціальний внесок, за сім днів до відрядження внесіть 200 тисяч гривень на рахунок Ощадбанку. Важливо, щоб середня зарплата в компанії була не менше 20 тисяч гривень. Одночасно відправити у відрядження підприємство зможе не більше 10% співробітників», – підкреслив міністр цифрової трансформації.

Ірина Міщенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies