Організації, які допомагають людям з інвалідністю, можуть отримати 500 тис. грн

Громадські об’єднання, які надають соціальні послуги людям з інвалідністю, можуть отримати державну підтримку в розмірі до 500 тис. грн. Конкурсні проєкти приймає Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю до 7 вересня 2023 року.

Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що ідеться про конкурс для громадських організацій, які представляють людей з інвалідністю, орієнтований на надання соціальних послуг.

За словами заступниці міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої, послуги виключно про доступ людини з інвалідністю та її родини до професійної допомоги в своїй громаді, забезпечення доступу до підтриманого проживання, догляду вдома, працевлаштування, адаптацію.

У Фонді соціального захисту осіб з інвалідністю зауважили, що в умовах повномасштабного вторгнення значно більша кількість людей потребує підтримки та допомоги, особливо це стосується найбільш вразливих категорій населення.

«Держава залучає громадські організації для спільної взаємодії в цьому напрямі, фінансуючи надання ними соціальних послуг. Ми зацікавлені залучити до цього конкурсу максимальну кількість громадських об’єднань», – зазначив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко.

У межах конкурс громадські об’єднання можуть отримати державну підтримку в розмірі до 500 000 грн.

Читайте також: Роботодавці отримуватимуть компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Хто і як може взяти участь у конкурсі

Участь у конкурсі можуть взяти громадські об’єднання, які не менше року провадять статутну діяльність, надають соціальні послуги за місцем проживання, сприяють зайнятості людей з інвалідністю та їх залученню до місцевої спільноти.

Це може бути:

  • соціальний супровід сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах;
  • підтримане проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю;
  • домашній догляд;
  • денний догляд;
  • натуральна допомога (надання необхідних товарів та послуг для комфортного побуту);
  • соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;
  • соціальна адаптація;
  • переклад жестовою мовою;
  • фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями.

Щоб взяти участь потрібно до 7 вересня 2023 року подати заяву через програмний модуль «Е-Конкурси» платформи ВзаємоДія.

«Звертаю увагу, якщо з певних технічних причин учаснику не вдасться подати заяву через платформу ВзаємоДія, увесь пакет документів він може скерувати на поштову та електронну адреси Фонду соціального захисту», – додав Віталій Музиченко.

Більш детальна інформація про умови участі в конкурсі вказана на сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Читайте також: В Україні запрацювали автошколи для людей з інвалідністю


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies