ОТГ напрацьовують сценарії просторового розвитку

18 лютого на базі Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, стартувала друга серія воркшопу з інтегрованого просторового планування для об’єднаних територіальних громад від CANactions School of Urban Studies.

Концепція другого з п’яти запланованих воркшопів у Дніпрі – «Куди може прямувати ОТГ в майбутньому?», участь беруть представники Девладівської та Межівської ОТГ.

Метою другого п’ятиденного воркшопу є створення командою загального бачення майбутнього розвитку ОТГ згідно з принципами сталого розвитку. У процесі розробки і деталізації цієї картини майбутнього мають бути окреслені альтернативні сценарії розвитку й оцінені з огляду на потенціали та можливості (які були визначені на базі напрацювань першого воркшопу). У результаті цієї вправи мають бути підготовлені 2-3 сценарії просторового розвитку ОТГ для обговорення визначених ключових тематик і територій з локальними стейкхолдерами і громадою у ході вже третього воркшопу.

Таким чином, учасники другого воркшопу на виході напрацюють 2-3 альтернативні сценарії просторового розвитку для ОТГ (у вигляді мапи та переліку ключових показників), набір ключових проблем і питань щодо розроблених сценаріїв для обговорення з місцевими стейкхолдерами.

Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад» орієнтована на адаптацію європейських політик міського та регіонального розвитку та інструментів стратегічного просторового планування до масштабу та реального функціонування новостворених територіальних одиниць – об’єднаних територіальних громад.

В рамках програми фахівці у сфері просторового планування взаємодіятимуть з представниками територіальних громад та спільно напрацьовуватимуть сценарії розвитку поселень та територій ОТГ. Старшим ментором у Дніпрі виступає Rudolf Gräf.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies