Патрульна служба – друзі школярів

ДТП досить часте явище в нашій країні, особливо серед дітей. Нерідко, галасливі і квапливі, вони перебігають дорогу на червоний сигнал світлофору, не дивлячись по сторонах.

За даними Національної поліції, в 2016 року на дорогах Донецької області сталося 124 дорожньо-транспортних пригоди за участю дітей, в яких 3 дитини загинуло та 129 травмовані. 20 з ДТП – з вини дітей. Ще не забулася подія, яка сталася з ученицею 5-го класу на перехресті вул. Академічної та вул. Б.Хмельницького. Перебігаючи по пішохідному переходу, вона потрапила під колеса автомобіля. На щастя, травми були незначні. Але було б набагато краще, якби подібні події зовсім не відбувалися.

Саме тому так важливо дотримуватися правил дорожнього руху, нагадати про які учням молодших класів і приїхали 26 вересня в 24 школу патрульні поліцейські.

Зі школярами спілкувалася інспектор патрульної поліції в містах Краматорську та Слов’янську, лейтенант поліції Бокова Наталія. Урок пройшов у доступній формі, просто і весело. Щоб заманити в розмову, Наталя запропонувала дітям не дотримуватися шкільного правила про підняття руки для питання. Таким чином, коли діти хором закричали свої імена, стало ясно, що порушення правил ні до чого доброго не приведе. Разом з Наталією в ігровій формі діти згадали правила дорожнього руху. Вони активно брали участь в бесіді, приводили свої приклади і намагалися дати правильну відповідь на питання співробітника поліції. Крім правил дорожнього руху, Наталія Бокова ознайомила школярів із функціями поліції та розповіла про існуючі поліцейські підрозділи та їх завдання. Спілкування було легким і невимушеним.

Як бонус Наталя запропонувала учням оглянути й помацати інвентар патрульних поліцейських. Але найбільший захват очікував на завершення заняття – кожному дісталася можливість покататися у справжньому патрульному автомобілі.

Після уроку Наталія поділилася враженнями. Вона сказала, що подібні заходи проходять не тільки з дітьми, але і з студентами, людьми старшого віку. Це не тільки допомагає усвідомити, наскільки важливо дотримуватися правил дорожнього руху, а й покращує довірчі відносини між поліцією і населенням.

На думку Наталії, мета уроку була досягнута, але, на жаль, не завжди люди виконують те, що знають. Тому вона задоволена знаннями дітей, однак бути впевненою в їх безпеці не може. Як одну з причин неуважності дітей на дорозі, вона назвала телефон. Дивлячись в ці палаючі екрани, діти не звертають уваги на машини навколо. Хоч зазирнути в телефон можна і після того, як перейдеш проїжджу частину.

Завдяки такому простому, але важливому, заходу у дітей залишилися приємні спогади, а безпека на дорогах трохи підвищилася.

Анна Андрєєва


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies